Roemenië klaar voor Frankrijk na ruime oefenzege

Exact een week voor de openingswedstrijd van het EK heeft Roemenië een goede generale repetitie beleefd. Georgië ging hard onderuit tegen de ploeg van bondscoach Anghel Iordanescu: 5-1.

Afgelopen zondag kwam er een einde aan de ongeslagen reeks van Roemenië, die bijna twee jaar behelsde. Oekraïne won in Turijn met 4-3, maar vijf dagen later volgde het herstel van de Tricolorii. En snel ook, want al na drie minuten leidde Roemenië met 2-0 tegen Georgië. Adrian Popa en Aleksandr Amisulashvili (eigen doelpunt) zorgden in Boekarest voor de bliksemstart van het thuisland.

Na een enorme fout van Giorgi Aburjania maakte Nicolae Stanciu er vier minuten na rust 3-0 van, waarna Cosmin Moti in de 68ste minuut de bal achter zijn eigen doelman kopte en daarmee de eer namens de bezoekers redde. In de slotfase liep Roemenië nog verder uit. Door doelpunten van Gabriel Torje (foto) en Claudiu Keseru eindigde de wedstrijd in een ruime overwinning voor de EK-ganger.

Roemenië treedt vrijdag 10 juni aan tegen gastland Frankrijk in de openingswedstrijd van het EK. Daarna speelt het in Groep A nog tegen Zwitserland en Albanië.