Roemenië weer stap verder in Oranje-groep

Roemenië maakte geen misstap in Wit-Rusland en blijft aan kop in de Groep G, waarin ook Nederland strijdt voor een startbewijs voor het EK in 2008.

Roemenië weer stap verder in Oranje-groep

Wit-Rusland-Roemenië 1-3In Minsk stribbelde Wit-Rusland nog even tegen door vier minuten na de openingstreffer van Adrian Mutu alweer gelijk te maken, maar Roemenië liet zich daardoor niet van de wijs brengen.

Drie minuten voor rust vond Petre Marin een opening en bediende Nicolae Dica die er 2-1 van maakte. Met een benutte strafschop besliste Mutu de wedstrijd in het voordeel van de gasten.

Met twintig punten uit acht wedstrijden blijft Roemenië de nummer één in Groep G, ongeacht het resultaat bij Nederland-Bulgarije.

Luxemburg-Slovenië 0-3Slovenië kende weinig problemen met Luxemburg. Klemen Lavric en Milivoje Novakovic waren de opvallendste spelers aan de zijde van de gasten.

Op aangeven van Novakovic opende Lavric na zeven minuten de score. Novakovic nam nog voor rust zelf de 2-0 voor zijn rekening. Na de hervatting was het duel snel beslist, nadat Lavric er met een kopbal 3-0 van had gemaakt.

Bekijk hier al onze video's