Rodríguez speelde een half competitieduel in vier maanden: 'Maar ik ben fit'

Reacties

Ricardo Rodríguez is eindelijk PSV'er. De 27-jarige verdediger komt op huurbasis over van AC Milan en besprak kort na zijn komst het hoe en waarom van zijn overgang.

Rodríguez speelde een half competitieduel in vier maanden: 'Maar ik ben fit'
© Pro Shots

Na een behoorlijke transfersoap werd het donderdagavond dan eindelijk officieel: linksback Rodríguez maakt het seizoen op huurbasis af in Eindhoven. De 71-voudig international wordt daarmee de vijfde Zwitser ooit in het shirt van PSV. In de beginjaren van de club speelde Jacques Roomberg in het rood-wit, Toni Allemann volgde in 1963/64 zijn voorbeeld, maar daarna was het lang wachten. Johann Vogel (van 1999 tot 2005) en Johan Vonlanthen (van 2003 en 2005) zullen bij de meeste voetballiefhebbers nog wat verser in het geheugen zitten.

Direct na aankomst toonde Rodríguez zich verguld met zijn tijdelijke overstap. 'Ik ben blij dat ik hier ben', aldus de Zwister via de officiële clubkanalen. 'Ik ben gekomen om te spelen en het team verder te helpen. PSV heeft me veel vertrouwen gegeven de afgelopen dagen.' Daarmee doelt hij op de laatste fase van de onderhandelingen, maar ook in de weken daarvoor was er veel contact tussen PSV en het kamp-Rodríguez.

De huidige nummer vijf van de Eredivisie wilde de back namelijk al geruime tijd vastleggen. 'Er was interesse van meerdere clubs. Daar wilde ik goed over nadenken', zo legt het lijdend voorwerp uit, daarmee doelend op onder meer Napoli en Fenerbahçe. 'PSV heeft me veel vertrouwen gegeven. Ik was enigszins verrast toen de club interesse toonde, maar stond er vrij snel positief in. Het is een club met een mooie naam, waar vele grote spelers hebben gespeeld. De sfeer ken ik van mijn tijd in Duitsland. Met VfL Wolfsburg heb ik hier in de Champions League gespeeld en ik weet nog hoe fanatiek de fans toen waren.'

Rodríguez kwam de afgelopen periode weinig in actie. Voor AC Milan speelde hij sinds september slechts één (halve) competitiewedstrijd: tijdens de 5-0 nederlaag bij Atalanta Bergamo werd hij in de rust gewisseld. 'Maar ik ben fit', verzekert de man die in die periode wel vier interland speelde. 'De komende dagen ga ik gebruiken om iedereen te leren kennen, te trainen en zorgen dat ik klaar ben voor de eerstvolgende wedstrijd.'

De doelen van Rodríguez zijn helder. 'Ik ben hier om het team vooruit te helpen. De komende maanden zal ik alles geven voor PSV. Met mijn ervaring en karakter wil ik van toegevoegde waarde zijn. Ook in doelpunten en assists.'  Dat zal Rodríguez doen met een opvallend rugnummer: 68. 'Het is het geboortejaar van mijn moeder. Mijn broers spelen er ook mee. Om haar te eren', zo sloot hij af.

'Ajax en PSV presteren vanaf december gelijkwaardig, RKC moet stunten'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.