Rodrigo is nieuwe wapen van Benfica op Old Trafford

Vol vertrouwen is Benfica afgereisd naar Engeland voor de Champions League-wedstrijd tegen Manchester United. De Portugese grootmacht - in de voorronde nog veel te sterk voor FC Twente - heeft na vier speelronden evenveel punten als The Mancunians.

Rodrigo is nieuwe wapen van Benfica op Old Trafford

'Bij een zege zijn we door naar de volgende ronde', weet Benfica-coach Jorge Jesus. 'Dat was van begin af aan ons doel. We hebben vertrouwen in ons eigen kunnen dat we dit gaan halen.'

Met de jonge Rodrigo heeft Benfica een troef in handen. De twintigjarige Braziliaans-Spaanse aanvaller was de voorbije weken een van de grote uitblinkers bij de vice-koploper van Portugal, vóór de gevestigde Óscar Cardozo, Javier Saviola en de Spaanse zomerversterking Nolito. Maar de vorig jaar nog aan Bolton Wanderers verhuurde Rodrigo kwam in de voorbije vier officiële wedstrijden minimaal een keer tot scoren voor Benfica.

Vrijdag was hij matchwinner tijdens het bekerduel bij Naval (1-0). Daarvóór scoorde hij tegen Sporting Braga en FC Basel (beiden 1-1) en was hij goed voor twee treffers in het duel met Olhanense (2-1). En tussendoor maakte Rodrigo drie treffers tijdens de interland van Jong Spanje tegen Jong Estland (6-0).

'De laatste wedstrijden speelt Benfica ongelofelijk goed', weet oudgediende Óscar Cardozo. 'Ik hoop dat we met Rodrigo het zelfde goede resultaat behalen op Old Trafford.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's