Rodgers roemt De Vries om kwaliteiten als 'elfde man'

Reacties

Dorus de Vries neemt na drie jaar met pijn in het hart afscheid van Nottingham Forest, maar de mogelijkheid om bij Celtic te spelen kon de 35-jarige doelman niet weerstaan. Daar ziet manager Brendan Rodgers een belangrijke rol voor hem weggelegd.

Rodgers roemt De Vries om kwaliteiten als 'elfde man'

De Vries tekent voor twee jaar bij Celtic, nadat hij het afgelopen seizoen eindelijk was uitgegroeid tot eerste keus in Nottingham. De jaren daarvoor hield de voormalig keeper van ADO Den Haag, Dunfermline en Swansea City voornamelijk de bank warm bij de tweevoudig winnaar van de Europa Cup I en zijn vorige club Wolverhampton Wanderers.

'Het was voor mij een moeilijke beslissing om te nemen, maar deze kans was te mooi om niet te pakken', vertelt De Vries, die met Rodgers al een jaar samenwerkte bij Swansea, op de website van Forest. 'De kans om in Europa op het hoogste niveau uit te komen, is altijd een van mijn doelen geweest. Toen ik hoorde van de interesse van Celtic, wist ik meteen dat ik dat serieus moest overwegen.'

De Vries wordt bij de Schotse grootmacht een concurrent van Craig Cordon. 'Ik had een keeper nodig die in balbezit als elfde man kan fungeren', legt Rodgers, sinds deze zomer manager van The Bhoys, uit bij de BBC. 'Dorus is daar goed in. Zijn spel past perfect bij de manier waarop ik wil werken', aldus de manager van Celtic, dat woensdag Hapoel Beer Sheva treft in de play-offs van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.