Rodgers doet opvallende belofte bij terugkeer als Celtic-manager

Reacties

Brendan Rodgers heeft een opvallende belofte gedaan aan de Celtic-fans. De Noord-Ier weet dat er nog wat oud zeer zit bij de supporters van The Bhoys en wil de achterban weer voor zich winnen.

Rodgers doet opvallende belofte bij terugkeer als Celtic-manager
© Pro Shots

De scepsis komt voort uit het eerdere dienstverband van de vijftigjarige oefenmeester bij Celtic. Destijds stapte hij halverwege het seizoen over naar Leicester City en dat werd de voormalig manager van Liverpool niet in dank afgenomen.

'Hopelijk kan ik jullie op tijd dat gevoel geven dat ik jullie de eerste keer gaf. Ik verwacht niets, maar als ik die steun krijg, geweldig', tekende de BBC op tijdens een persconferentie van Rodgers.

Na zijn ontslag bij Leicester City was de Noord-Ier van plan een sabbatical te nemen. Totdat Ange Postecoglou naar Tottenham Hotspur vertrok en de clubleiding van Celtic bij hem aanklopte. Die lokroep kon hij niet weerstaan. 'Mijn hele plan was om er een jaar tussenuit te gaan en opnieuw te beginnen, maar toen ik eenmaal met mensen bij de club had gesproken en wat dieper had gekeken naar waar de club voor stond, was het vrij eenvoudig.'

Daarna beloofde hij de supporters op Celtic Park dat hij niet voortijdig meer de benen neemt in Schotland. 'Ik heb voor drie jaar getekend en ik garandeer je dat ik hier drie jaar zal zijn, tenzij ik eerder leeggehaald word, zoals ze hier zeggen.'

Naast Leicester City en Liverpool werkte Rodgers in zijn trainersloopbaan ook bij Reading, Chelsea, Watford en Swansea City. Met Celtic werd de Noord-Ier twee keer kampioen, won hij beker de Schotse beker en werd drie keer de League Cup in de wacht gesleept.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.