Rode lantaarn dreigt voor Twente na moeizame avond tegen Willem II

Reacties

FC Twente is er zaterdag opnieuw niet in geslaagd om te winnen in de Eredivisie. Thuis tegen Willem II werd het 2-2. Als Roda JC Kerkrade zondag wint bij NAC Breda zakt de formatie van trainer Gertjan Verbeek naar de laatste plaats.

Rode lantaarn dreigt voor Twente na moeizame avond tegen Willem II

Twente kende een dramatische start in de eigen Grolsch Veste, waar het publiek met spandoeken en door het gooien van pepers protesteerde tegen de teleurstellende prestaties van de Tukkers. Vlak nadat Fredrik Jensen de paal raakte met een schot van net buiten het zestienmetergebied lag de bal er aan de andere kant in. Aanvoerder Ben Rienstra kapte aan de rechterkant een tegenstander uit en gaf af op Thom Haye. Twente-keeper Joël Drommel bracht ternauwernood redding op een poging van de middenvelder en nadat ook Fran Sol de bal er niet in kreeg, schoot Kostas Tsimikas wel raak: 0-1.

Wat volgde was een vermakelijk half uur tot de rust waarin beide teams kansen kregen. Zo schoot Adam Maher namens Twente net over het doel van Timon Wellenreuther en werd een treffer van Rienstra wegens buitenspel afgekeurd. Op slag van rust kwam Twente alsnog langszij dankzij Thomas Lam. Uit een vrije trap van Maher kopte de vrijstaande verdediger knap raak: 1-1.

Na rust herhaalde Willem II wat het ervoor ook al deed: toeslaan nadat Twente een grote kans had gemist. Via Tom Boere kwam de bal terecht bij Jensen, maar Tsimikas blokte zijn inzet. Later ging Maher op weg naar het doel na een goede individuele actie, maar hij schoot naast. Vervolgens was het aan de andere kant raak. Tsimikas gaf voor en Sol nam de bal, tussen Twente-verdediger Stefan Thesker en Christián Cuevas in, aan om knap af te werken: 1-2. De Spanjaard is met veertien treffers nu alleen de topscorer van de Eredivisie.

Echt dicht bij de gelijkmaker kwam Twente na de nieuwe Tilburgse voorsprong lang niet. Maher kopte naast uit een voorzet en Jos Hooiveld kwam als pinchhitter in de ploeg. Een poging van invaller Adnane Tighadouini werd vervolgens door Darryl Lachman tegengehouden, waarna Peet Bijen even later alsnog raak schoot na een scrimmage: 2-2. Beide teams scoorden daarna niet meer.

Twente staat nog voorlaatste in de Eredivisie met negentien punten. Roda heeft er twee minder en kan zondag bij winst op NAC over de club uit Enschede heen klimmen.

'De degradatiescenario's kunnen langzaam wel uit de kast bij FC Twente'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.