Rode kaart voor Kali tijdens Utrecht-AZ jubileumprent

FC Utrecht-middenvelder Anouar Kali (foto) heeft zondag in het uitduel met AZ de twijfelachtige eer gekregen de 1500ste rode kaart uit de geschiedenis van de Eredivisie op zijn naam te krijgen. Bovendien zag hij zes minuten later collega Jan Wuytens eveneens vervroegd de kleedkamer in komen.

Rode kaart voor Kali tijdens Utrecht-AZ jubileumprent

In de 27ste minuut kreeg Kali zijn tweede gele kaart vanwege het vasthouden van AZ-spits Jozy Altidore. Tot overmaat van ramp benutte Altidore de strafschop. Zes minuten later volgde eenzelfde scenario toen Wuytens Willie Overtoom vasthield en ook zijn tweede gele kaart kreeg. Ook hij mocht inrukken. Altidore passeerde bovendien voor de tweede maal doelman Jeroen Verhoeven vanaf elf meter.

Vlak voordat arbiter Ed Janssen AZ een derde (!) strafschop had moeten geven, hij bestrafte Roy Beerens ten onrechte met een gele kaart voor een schwalbe, completeerde Altidore zijn hattrick. Hij kopte raak en liet zo zijn 21ste treffer van het seizoen aantekenen, het was bovendien zijn derde goal in slechts negen minuten tijd.

UnicumDoor de twee rode kaarten is FC Utrecht in het eeuwige klassement wat betreft rode kaarten nu koploper. Net als Roda JC Kerkrade kregen de Domstedelingen in de geschiedenis van de Eredivisie 83 rode kaarten. Bovendien kreeg een ploeg in de Eredivisie nog nooit binnen 33 minuten al twee rode kaarten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen