Rode kaart Hangeland verpest jubileumduel van Jol

Het vijftigste Premier League-duel op de bank van Fulham is voor Martin Jol geëindigd in een teleurstelling. Sunderland won op Craven Cottage dankzij drie treffers in twintig minuten (1-3).

Voor Fulham tekende de nederlaag zich al in de eerste helft af. Niet dat Sunderland scoorde, maar wel doordat Brede Hangeland na een half uur voor een tackle met twee benen op Lee Cattermole de rode kaart kreeg voorgehouden. Saillant genoeg de eerste uitsluiting voor Fulham in vijftig duels.

Met een man minder hield Fulham stand totdat Steven Fletcher in de vijftigste minuut na een afgemeten pass van Adam Johnson de ban brak voor Sunderland. De gelijkmaker van Mladen Petric gaf The Cottagers nog hoop.

Maar in een tijdsbestek van vijf minuten was die vervlogen door toedoen van Carlos Cuéllar en Stéphane Sessegnon. Daarmee leverde het jubileumduel van Jol geen punten op. Fulham blijft in de middenmoot staan, Sunderland krabbelt omhoog uit de onderste regionen. Foto: VI Images