Rode kaart Chivu deert AS Roma niet

Wisselend succes voor de Romeinse clubs in de Serie A. Roma ontsnapte ondanks een rode kaart voor Chivu aan puntverlies, terwijl Lazio wederom een uitduel verloor.

Fiorentina-Cagliari 2-1Achter Juventus en AC Milan blijft Fiorentina knap presteren. De Florentijnen keken tegen Cagliari tegen een achterstand aan, maar stelden na rust orde opzaken. Clubtopscorer Luca Toni zorgde vroeg in de tweede helft voor de gelijkmaker. Martin Jørgensen voorkwam zeven minuten voor het einde puntverlies. Cagliari verloor na de 2-1 ook nog Conti en Canini met rode kaarten. AS Roma-Ascoli 2-1Ook AS Roma ontsnapte aan een nederlaag. Maar voor de Romeinse ploeg had dat meer voeten in de aarde. Met de late gelijkmaker via Domizzi dacht Ascoli zich verzekerd te hebben van een punt. Want AS Roma diende immers de nog resterende zeven minuten door te komen met tien man na de uitsluiting voor Cristian Chivu. De Roemeense verdediger had kort daarvoor een directe rode kaart gekregen voor een elleboogstoot. AS Roma pakte desondanks de volle winst dankzij invaller Philipe Mexes, die in blessuretijd de 2-1 voor zijn rekening nam. Reggina-Lazio Roma 1-0Op vreemde bodem blijft Lazio Roma het slecht doen. Ook bij Reggina ging het mis voor de Romeinse formatie, dat door een eigen doelpunt met 1-0 ten onder ging. Luciano Zauri werkte via een carambole de bal twaalf minuten voor het einde achter zijn eigen doelman Ballotta. Livorno-Parma 2-0Livorno profiteerde van de misstap van Lazio Roma. De zege kwam tot stand dankzij Cristiano Lucarelli en Stefano Morrone, die in de eerste helft de solide basis legden voor de 2-0 overwinning op het laaggeklasseerde Parma.