Rode Duivel Onana: 'De Bruyne is een van de beste spelers aller tijden'

Reacties

Amadou Onana (21) kan in Qatar voor België debuteren op een eindtoernooi en kijkt vol bewondering om zich heen in de kleedkamer van de Rode Duivels. Onana is vooral onder de indruk van Kevin De Bruyne.

Rode Duivel Onana: 'De Bruyne is een van de beste spelers aller tijden'
© Pro Shots

Everton-middenvelder Onana speelde tot nu toe twee interlands voor België en verloor beide wedstrijden in de Nations League van het Nederlands elftal. Bondscoach Roberto Martínez besloot de Belg met roots in Senegal ook op te roepen voor de WK-selectie.

'Toen ik hoorde dat ik geselecteerd was, sprak ik mijn moeder en werd behoorlijk emotioneel. Zij heeft haar leven opgegeven om ons beter te maken. Het was een bijzonder moment. Niet alleen voor mij, voor al mijn dierbaren. Ik hoop hier ook een impact te maken', vertelde Onana, die Senegal op zijn elfde verliet voor België, tegen FIFA.com.

De ex-speler van Hamburger SV en OSC Lille was onder de indruk van zijn teamgenoten toen hij zich in juni voor het eerst meldde bij de Rode Duivels. 'Als ik in de kleedkamer rondkijk, blijft het bijzonder. Wow, met die jongens speelde ik vroeger op de PlayStation, dacht ik. Het zijn spelers van wereldklasse. Het is een eer voor mij om met hen te spelen. Ze geven mij ook adviezen. Waar kan ik nog meer om vragen?'

Onana bewondert vooral De Bruyne. 'Zijn technische capaciteiten, zijn visie... Kevin is gewoon geweldig. Hij kan passes geven als geen ander. Kevin staat in mijn topdrie van beste spelers van de wereld. Hij is in mijn ogen een van de beste spelers ooit', besluit de middenvelder. België start het WK in Qatar volgende week woensdag tegen Canada.

Wereldkampioenschap

Stand Groep F Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
3
2
1
0
4-1
+3
7
2
Kroatië
3
1
2
0
4-1
+3
5
3
België
3
1
1
1
1-2
-1
4
4
Canada
3
0
0
3
2-7
-5
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.