Roda versterkt middenveld met Portugees talent Danilo

Roda JC Kerkrade heeft zich voor het komend seizoen versterkt met de Portugese jeugdinternational Danilo Pereira. De controlerende middenvelder wordt gehuurd van Parma.

Roda versterkt middenveld met Portugees talent Danilo

Danilo blonk in 2011 op het WK onder-20 in Colombia nog uit door met zijn land de halve finale te halen. Bovendien vond hij zijn naam terug in het sterrenelftal van het jeugdtoernooi. Eerder dat seizoen maakte hij al de overgang van Benfica naar Parma.

Technisch directeur Gerard Wielaert is blij met de tijdelijke komst van Danilo. 'Hij is een jonge speler met een zeer goede fysiek. Daarnaast beschikt hij over een goede functionele techniek.' Bovendien, stelt Roda op de clubwebsite, is Danilo met zijn 1 meter 87 kopsterk en heeft hij scorend vermogen.

De speler zelf hoopt zich in de aanvallend ingestelde Eredivisie te kunnen ontwikkelen. 'De Nederlandse competitie is ideaal om mijn verdedigende kwaliteiten te laten zien en te verbeteren'. Veel meer wil de twintigjarige Portugees niet kwijt. 'Ik ben een rustige jongen die liever zijn voeten laat spreken. Wait and see.'

Danilo deed afgelopen seizoen vijf keer mee als invaller bij Parma en kwam in 2010/11 in actie voor het Griekse Aris Saloniki. Bij die club kwam hij eveneens tot vijf competitieduels. De Portugees is na doelman Filip Kurto en Belgisch jeugdinternational Mateusz Kuzmicki de derde aanwinst voor Roda. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's