Roda profiteert van uitsluiting bij Vitesse

De man van de wedstrijd bij Vitesse-Roda JC was de debuterende Siebe Blondelle. De negentienjarige Belg scoorde in zijn eerste wedstrijd voor de Arnhemmers, maar kreeg ook een rode kaart. Mede daardoor ging Roda er met een onverdiende 3-1 zege vandoor.

Vitesse was zeker de eerste helft de betere ploeg in het Gelredome. Kansen van Richard Knopper en Theo Janssen leidden niet tot doelpunten. Blondelle brak wel de ban met een kopbal uit een corner van Janssen.

Zoals al vaker na de winterstop nam Simon Cziommer Roda bij de hand. De Duitse huurling dirigeerde en nam zelf de gelijkmaker voor zijn rekening door met rechts uit een vrije trap raak te schieten.

In de tweede helft daalde het niveau en leken er geen doelpunten meer te gaan vallen. Toen Blondelle met een tweede gele kaart van het veld moest, rook Roda echter bloed.

Boldizsár Bodor was de scherprechter. De Hongaar profiteerde eerst van wanorde in de Arnhemse verdediging en vrijstaand de 1-2 binnenschieten. Op aangeven van Cziommer zorgde Bodor in blessuretijd voor de geflatteerde 1-3 eindstand.

Onverdiend of niet, Roda JC pakte de laatste strohalm om aansluiting te houden voor Europees voetbal. Vitesse verloor voor de vijfde keer op rij.