Roda JC verrast met aanstelling Jean-Paul de Jong

Reacties

Jean-Paul de Jong is de nieuwe trainer van Roda JC Kerkrade. De coach zette dinsdag zijn handtekening onder een contract voor een jaar, met een optie op een extra seizoen.

Roda JC verrast met aanstelling Jean-Paul de Jong

Ook John van 't Schip was in beeld om de nieuwe trainer te worden in Kerkrade, maar de keuze is uiteindelijk gevallen op De Jong. 'Met het binnenhalen van Jean-Paul de Jong heeft Roda JC haar gewenste kandidaat voor de trainersvacature binnengehaald. Roda JC heeft bij het zoeken naar een geschikte kandidaat haar kenwaarden in acht gehouden. Met De Jong heeft de club een trainer in huis gehaald die de Koempelmentaliteit kent en deze als geen ander weet te waarborgen', laat de club in een statement weten.

De Jong volgt bij Roda JC de vorig seizoen ontslagen Robert Molenaar op. De laatste weken van het seizoen had Eric van der Luer op interim-basis de leiding bij de Limburgers, maar dat was geen succes. Voor De Jong wordt Roda JC zijn derde trainersklus nadat hij eerder werkte voor FC Eindhoven en FC Utrecht. Bij die laatste club werd hij het afgelopen seizoen al vroeg ontslagen.

Met het aanstellen van een nieuwe trainer zit de eerste grote klus van Mauricio García de la Vega erop. De nieuwe Mexicaanse eigenaar, die officieel nog groen licht moet krijgen van de KNVB, gaf bij zijn komst al aan dat hij zo snel mogelijk een nieuwe coach wilde aanstellen. Overigens lieten de Limburgers eerder op de dag weten dat algemeen directeur Harm van Veldhoven momenteel wegens persoonlijke omstandigheden niet in staat is om zijn functies bij Roda JC te vervullen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Roda JC Kerkrade
Meer over Roda JC Kerkrade
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.