Roda JC opnieuw afhankelijk van goalgetter Malki

NEC heeft zich niet kunnen herstellen van de nederlaag tegen Feyenoord. In Kerkrade was Roda JC met 1-0 te sterk. Sanharib Malki was voor de Limburgers opnieuw zijn gewicht in goud waard door de enige treffer van de wedstrijd te maken.

Roda JC opnieuw afhankelijk van goalgetter Malki

NEC was eigenlijk de gehele wedstrijd de gevaarlijkste ploeg en was na rust via Lasse Schøne bijna trefzeker. Roda-doelman Pawel Kieszek voorkwam een achterstand met een knappe reflex. De kans van Schøne zette Roda op scherp, hetgeen even later resulteerde in de openingstreffer.

Een fraaie voorzet van Martijn Monteyne kwam op het hoofd van Sanharib Malki terecht, die zich met zijn rake kopbal opnieuw ontpopte tot goudhaantje. NEC probeerde met man en macht de achterstand om te buigen, maar verder dan een bal op de paal van Nick van der Velden kwam de ploeg niet. Ook een levensgrote kans voor Melvin Platje in de slotseconde bleef onbenut.

Roda mag Malki dus wederom dankbaar zijn, het was voor de spits alweer de vijftiende seizoenstreffer. Het doelpunt van de Syriër was genoeg voor de overwinning op de Nijmegenaren. Roda stijgt naar de achtste plaats door het verlies van FC Groningen bij VVV-Venlo. NEC staat twaalfde. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's