Roda JC mag hopen op play-offs na winst op VVV

Het Limburgse onderonsje tussen Roda JC en VVV leverde winst op voor de thuisploeg. De ploeg uit Kerkrade mag nog altijd hopen op deelname aan de play-offs.

Roda JC nam al vroeg het heft in handen en zag dat binnen vijf minuten beloond met een voorsprong. Middenvelder Willem Janssen bleef oog in oog met Kevin Begois koel en schoof de bal onder de VVV-doelman door in het doel.

Een kwartier later verdubbelde Jan-Paul Saeijs de voorsprong, al had deze daar zelf weinig weet van. Een voorzet vanaf links belandde plotsklaps op het achterhoofd van de vleugelverdediger. Het leek een lange avond te worden voor de gasten, maar niets bleek minder waar.

Even makkelijk als Roda op voorsprong kwam, trok VVV de stand gelijk. Een minuut na het tweede Roda-doelpunt zorgde de snelle Alex Nkume met een prachtig lobje voor de aansluitingstreffer. Gonzalo García zorgde nog voor rust voor de gelijkmaker door een klutsbal van dichtbij via de lat binnen te pegelen.

Een goed kwartier na rust trok de ploeg van trainer Harm van Veldhoven de wedstrijd alsnog naar zich toe. Mads Junker ging alleen op Begois af en tekende voor zijn achttiende seizoenstreffer: 3-2. Morten Skoubo gaf het kwakkelende VVV-Venlo de definitieve genadeklap door de 4-2 voor zijn rekening te nemen.

Voor Roda JC is deelname aan de play-offs om Europees voetbal nog altijd mogelijk. De ploeg uit Kerkrade is NAC Breda, dat op de vereiste negende plaats staat, tot op vier punten genaderd. Zondag reist de ploeg van trainer Harm van Veldhoven af naar Arnhem voor de wedstrijd tegen Vitesse.

VVV-Venlo is na de nieuwe nederlaag nog altijd niet zeker van lijfsbehoud. De ploeg van trainer Jan van Dijk peurde slechts twee punten uit haar laatste tien duels en won overigens op vreemde bodem nog geen enkel duel deze competitie. Zondag ontvangen de Noord-Limburgers NEC.