Roda JC maakt dure misstap, FC Dordrecht vergeet te profiteren

Reacties

Roda JC en FC Dordrecht hebben dure punten laten liggen in de strijd om promotie naar de Eredivisie. Beide ploegen kwamen - op bezoek bij respectievelijk Jong Ajax en SC Cambuur - niet verder dan een gelijkspel. Voor MVV en VVV-Venlo staat deelname aan de play-offs op de tocht.

Roda JC maakt dure misstap, FC Dordrecht vergeet te profiteren
Jong Ajax
Jong Ajax
1 - 1
Roda JC Kerkrade
Roda JC Kerkrade

Roda JC wist wat het moest doen op De Toekomst: winnen. Zeker met de topper in Tilburg in het achterhoofd, zou de ploeg van trainer Bas Sibum dan sowieso goede zaken doen in strijd om promotie naar de Eredivisie. Het begon ook voortvarend in de hoofdstad, want Jong Ajax-doelman Charlie Setford ging op hopeloze wijze de mist in. Vaclav Sejk profiteerde dankbaar van het geblunder: 0-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Toch was het geen al te lang feest in het uitvak. Silvano Vos maakte namelijk, op schitterende wijze, direct gelijk (1-1). De thuisploeg wilde meer, maar Roda JC bleef op de been. Diep in de tweede helft moesten de Limburgers op zoek naar de winnende treffer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

SC Cambuur
SC Cambuur
3 - 3
FC Dordrecht
FC Dordrecht

Sensatie te over in de KKD. En dus ook zeker in Leeuwarden, waar trainer Henk de Jong probeert om SC Cambuur naar de play-offs te leiden. Dan moest er wel resultaat geboekt worden tegen FC Dordrecht. De verrassing van het seizoen had de handen vol aan de thuisploeg, die begeesterd vocht voor iedere meter. Met succes want Roberts Uldrikis kon in de eerste helft twee keer toeslaan, terwijl Ilias Sebaoui aan de andere kant wat terugdeed (2-1).

Na de rust ging het spektakel vrolijk verder. Topschutter Milan Smit verdubbelde de marge, maar Shiloh ’t Zand reageerde snel namens het elftal van trainer Michele Santoni. FC Dordrecht, dat voorzichtig nog hoopte op rechtstreekse promotie naar de Eredivisie, hield alles uit de kast om nog te winnen. Dat lukte niet, hoewel Adrian Segecic nog één punt redde: 3-3.

De Graafschap
De Graafschap
3 - 0
MVV Maastricht
MVV Maastricht

MVV leek de afgelopen weken dé ploeg in vorm in de KKD. Op bezoek bij De Graafschap bleek echter dat het nog een lange weg naar de play-offs is. Op de Vijverberg, waar Ralf Seuntjens door een blessure ontbrak, waren De Superboeren te sterk. Jeffry Fortes opende voor rust de score (1-0), waarna Anis Yadir er na ruim een uur spelen 2-0 van maakte. Tristan van Gilst maakte het feest in de Achterhoek compleet, waardoor MVV met beide benen op de grond staat (3-0).

VVV-Venlo
VVV-Venlo
2 - 3
FC Den Bosch
FC Den Bosch

Voor de in de zomer vetrekkende trainer Rick Kruys was het een belangrijke avond in De Koel. VVV-Venlo moest namelijk winnen om nog kans te houden op een ticket voor de play-offs. FC Den Bosch leek een gewillig slachtoffer, maar niets bleek minder waar. Tot twee keer toe kwam de laagvlieger op voorsprong, via Jaron Vicario en Salah-Eddine Oulad M’Hand, maar de Limburgers knokten zich terug. Een geweldige treffer van Levi Smans en de gelijkmaker van Michalis Kosidis zorgden voor de 2-2. De lepe goalgetter Kacper Kostorz zorgde vlak voor tijd echter alsnog voor de 2-3, waardoor VVV een toetje aan het einde van het seizoen lijkt te kunnen vergeten.

Overige uitslag:

Bekijk hier het verslag van de topper tussen Willem II en FC Groningen:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.