Roda JC komt met de schrik vrij en verdrijft FC Groningen van tweede plaats

Reacties

Het blijft stuivertje wisselen in de spannende strijd om promotie naar de Eredivisie. Door een benauwde overwinning op bezoek bij Jong PSV heeft Roda JC de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie maandag weer overgenomen van FC Groningen. 

Roda JC komt met de schrik vrij en verdrijft FC Groningen van tweede plaats
Jong PSV
Jong PSV
2 - 3
Roda JC Kerkrade
Roda JC Kerkrade

Omdat FC Groningen eerder op de dag afrekende met FC Emmen, wist Roda JC dat het moest winnen op De Herdgang om de tweede plaats weer over te nemen. Die boodschap was blijkbaar niet duidelijk aangekomen bij de Limburgers, want Emir Bars zette Jong PSV al in de tweede minuut op voorsprong tegen de titelkandidaat.

Dat bleek het startsein voor een vermakelijke eerste helft. Vaclav Sejk zorgde nog binnen het half uur voor de gelijkmaker, maar door een doelpunt van Jevon Simons moest Roda opnieuw beginnen. In de extra tijd van de eerste helft bracht Joey Müller de bezoekers voor de tweede keer op gelijke hoogte. Dat zorgde ervoor dat Roda nog enigszins met een goed gevoel de kleedkamer opzocht.

Roda drukt door
Na een rode kaart voor CJ Egan-Riley, die in een tijdsbestek van drie minuten twee gele kaarten ontving, drukte Roda door. In de 83ste minuut zorgde Lennerd Daneels (ex-Jong PSV) met een droge knal voor de beslissing en dolle vreugde bij de meegereisde Roda-supporters, onder wie PvdA-lijsttrekker Frans Timmermans.

Door de benauwde zege blijft Roda op pole-position voor een ticket naar de Eredivisie. De ploeg van Bas Sibum neemt de tweede plaats over van FC Groningen en nadert koploper Willem II tot op vijf punten. In de Keuken Kampioen Divisie zijn nog zes duels te spelen. Op de laatste speeldag gaat Roda op bezoek bij Groningen.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Willem II
36
22
9
5
73-32
+41
75
2
Roda JC Kerkrade
36
20
12
4
67-32
+35
72
3
FC Groningen
36
21
8
7
68-29
+39
71
4
FC Dordrecht
36
18
13
5
72-49
+23
67
* Actueel tot en met 30 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.