Roda JC Kerkrade kan zich op eigen kracht handhaven

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Roda JC Kerkrade kan zich zondag op bezoek bij bekerwinnaar Vitesse verzekeren van handhaving.

Roda JC Kerkrade kan zich op eigen kracht handhaven

Speelronde: 34
Aftrap: zondag 14 mei, 14.30 uur
Scheidsrechter: Bas Nijhuis

• Voor het zondag 125-jarige Vitesse heeft de wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade weinig meer om het lijf. De Arnhemmers zijn dankzij het winnen van het KNVB-bekertoernooi al zeker van een optreden in de groepsfase van het Europa League-toernooi. Roda JC Kerkrade daarentegen strijdt nog tegen degradatie. Alleen bij een overwinning zijn de Limburgers zeker van handhaving, anders is Roda JC afhankelijk van het resultaat van Sparta Rotterdam en NEC.

• Het affiche Vitesse-Roda JC Kerkrade is toe aan de dertigste editie in de Eredivisie. De Arnhemmers triomfeerden dertien keer, zeven keer trok Roda JC Kerkrade aan het langste eind en negen maal voegden beide teams één punt toe aan het totaal na een confrontatie.

• Vitesse zette zijn laatste vijf Eredivisie-thuisduels met Roda JC Kerkrade om in een overwinning. Slechts tweemaal kwam de ploeg uit Gelderland voor eigen publiek tot een nóg langere zegereeks tegen een specifieke tegenstander. FC Utrecht werd ooit acht keer achter elkaar verslagen en van De Graafschap werd zesmaal op rij gewonnen.

• Het is alweer twaalf jaar geleden dat Vitesse voor het laatst een zege boekte tijdens de laatste speelronde. Sinds de 1-2 overwinning bij De Graafschap in 2005 noteerden de Arnhemmers vier remises en leden ze liefst zeven nederlagen.

• Vitesse ging tijdens de laatste drie Eredivisie-duels onderuit zonder te scoren. De laatste keer dat de geel-zwarte formatie vier competitiewedstrijden verloor én droog bleef staan was in het seizoen 2008/09.

• Het moet raar lopen wil het seizoen 2016/17 niet de boeken ingaan als het minst productieve in de clubhistorie van Roda JC Kerkrade. De Limburgers maakten tot nu toe slechts 26 doelpunten, vijf minder dan in de jaargang 1973/74 (31 goals, negatief clubrecord).

• 38 procent van de Eredivisie-doelpunten die Roda JC Kerkrade tot nu toe liet aantekenen werd gemaakt met het hoofd, het hoogste percentage in de Eredivisie.

• Met vijf treffers is Abdul Ajagun de clubtopscorer van Roda JC Kerkrade. De Nigeriaan trof echter nog niet doel in een uitwedstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.