Roda JC in linkerrijtje na zwaarbevochten overwinning

Roda JC Kerkrade staat weer in het linkerrijtje. Op bezoek bij De Graafschap werd met 2-1 gewonnen door de Limburgers. De Graafschap was in de slotfase dicht bij een gelijkspel, maar overtuigde zeker niet.

De uitslag doet een gelijke strijd vermoeden, maar Roda was lang de heersende partij. Toch bleef het tot de laatste minuut op de Vijverberg spannend. Direct na rust sloegen de bezoekers toe. Een pass van Jimmy Hempte op maat werd door Mads Junker doorgekopt waarna Sanharib Malki de bal subtiel over doelman Yves de Winter tikte.

Dat Adil Ramzi twintig minuten later de score verdubbelde was terecht. Op aangeven van Martijn Monteyne tikte Ramzi de bal met meer geluk dan wijsheid in het doel: 2-0. De neutrale toeschouwer kreeg uiteindelijk een vermakelijke slotfase dankzij Yuri Rose, die de aansluitingstreffer voor De Graafschap maakte.

De thuisclub toonde inzet, maar slaagde er ondanks tal van kansen in de laatste minuten niet meer in de score gelijk te trekken. Mede dankzij een uitstekend keepende Pawel Kieszek, die in de slotfase op fenomenale wijze een bal van Rydell Poepon keerde, bleef de score 2-1. De Graafschap blijft daardoor op de zestiende plaats staan. Roda staat negende. Foto: VI Images