Roda JC huurt Addo van PSV

Eric Addo maakt het seizoen af als speler van Roda JC. De Eindhovense ploeg verhuurt de Ghanees aan de ploeg uit Kerkrade. Tijdens de winterstop voegt de verdediger zich bij de selectie van coach Wiljan Vloet.

De defensie van Roda JC blijkt het gehele seizoen al allesbehalve solide. Reden voor trainer Vloet om op zoek te gaan naar versterking. Na de 3-2 nederlaag die de Limburgse club afgelopen vrijdag opliep bij FC Groningen, meldde Vloet opnieuw dat hij op zoek was naar een extra verdediger.

Addo kwam in de ploeg van coach Guus Hiddink amper aan spelen toe. Dit seizoen stond hij slechts twee maal in het veld, tegen Willem II en tegen Roda JC. En in de vier seizoenen dat de 24-jarige speler op de loonlijst staat van PSV, kwam hij tot slechts 23 optredens in de Eredivisie.

In de zomer van 1999 arriveerde Addo in Eindhoven, meegenomen door de toenmalige coach Erik Gerets, die hem kende van Club Brugge. Maar het verblijf bij de Brabantse club blijkt vooralsnog geen succes. In zijn eerste twee seizoenen kampte hij met langdurige blessures en sinds hij daarvan hersteld is, komt hij zelden van de bank af. Het contract van Addo loopt tot de zomer van 2004.

Roda JC is niet de eerste ploeg die informeerde naar Addo. Enkele weken geleden was ook FC Groningen zeer geïnteresseerd in de Ghanees. Maar de speler zelf was weinig enthousiast over een avontuur in het hoge Noorden.

Bekijk hier al onze video's