Roda JC heeft slecht nieuws over NEC-aankoop Ouaissa

Reacties

NEC heeft de komst van Sami Ouaissa afgerond. De negentienjarige aanvaller komt over van Roda JC Kerkrade en tekent een contract tot medio 2028 in Nijmegen. NEC laat Ouaissa het seizoen op huurbasis afmaken in Limburg, maar de vleugelspeler moet daarbij wel geduld hebben.

Roda JC heeft slecht nieuws over NEC-aankoop Ouaissa
© NEC

Door een breuk in zijn kuitbeen ligt Ouaissa er namelijk acht tot tien weken uit, meldt Roda JC in het persbericht over de transfer van de aanvaller. 'Er bestond veel interesse voor Sami en we stonden open voor een vertrek in de zomer. Door de blessure is dat veranderd en hebben we ons kunnen verzekeren van zowel een uitstekende transfersom als de inzet van Sami in de belangrijke slotfase van het seizoen', vertelt technisch manager Rob Servais van Roda.

'Met Sami halen we een speler binnen voor de toekomst', vertelt Carlos Aalbers, technisch directeur van NEC. 'Hij ontwikkelt zich snel en is een talentvolle speler die al de nodige vlieguren in de Eerste Divisie heeft gemaakt. We hadden graag gezien dat hij direct zou aansluiten, maar Roda JC ziet in hem een belangrijke speler voor de rest van het seizoen, omdat ze nog volop in de strijd om promotie verwikkeld zijn.'

Grote wens
Ten slotte is Ouaissa blij dat hij in de zomer een transfer maakt. 'Het was mijn grote wens om niet tussentijds te vertrekken bij de club waar ik ben opgegroeid, omdat ik het seizoen goed wil afsluiten bij Roda JC. Voor mijn ontwikkeling is de transfer naar NEC een heel mooie stap. NEC is een club die in de lift zit, met een mooie combinatie tussen jonge talenten en ervaren krachten. Ik heb vertrouwen in het perspectief dat me is geboden en heb zin om me bij NEC verder te ontwikkelen.'

De negentienjarige Ouaissa is een jeugdexponent van Roda en dit seizoen een vaste waarde in het elftal van trainer Bas Sibum, dat uitstekend presteert en met een tweede plek volop meedoet om directe promotie naar de Eredivisie. Ouaissa lag nog tot medio 2025 vast bij Roda. Tot nu toe was hij dit seizoen goed voor vier doelpunten en vijf assists in 22 officiële duels.

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Meer Roda JC Kerkrade
Meer over Roda JC Kerkrade
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.