NEC nadert deal met Roda: Ouaissa maakt seizoen af in KKD

Reacties

NEC gaat Sami Ouaissa overnemen van Roda JC Kerkrade. De Limburgers wilden de negentienjarige aanvaller eigenlijk niet laten gaan, maar naderen nu een akkoord met NEC. De Nijmeegse club laat Ouaissa het seizoen afmaken in de Keuken Kampioen Divisie. Of NEC de speler gaat verhuren of pas in de zomer overneemt, is nog onduidelijk.

NEC nadert deal met Roda: Ouaissa maakt seizoen af in KKD
© Pro Shots

De negentienjarige Ouaissa is een jeugdexponent van Roda en dit seizoen een vaste waarde in het elftal van trainer Bas Sibum, dat uitstekend presteert en met een tweede plek volop meedoet om directe promotie naar de Eredivisie. Roda wilde hem niet in de winter laten gaan, maar zwicht nu voor het aanbod van NEC. Naast een vaste transfersom profiteert Roda ook mee bij een eventuele volgende transfer van Ouaissa.

Dat NEC het bod op Ouaissa woensdag verhoogde, had tot gevolg dat er bij Roda overleg werd gevoerd. De geboden transfersom en het feit dat de speler het seizoen mag afmaken in Limburg hielp de technische leiding van Roda over de streep. Het tussentijds halen van een vervanger van Ouaissa zou op Deadline Day een zware klus worden. Dat is nu dus niet nodig. Ouaissa wilde Roda op zijn beurt tot het einde van het seizoen helpen.

Ouaissa lag nog tot medio 2025 vast bij Roda. Tot nu toe was hij dit seizoen goed voor vier doelpunten en vijf assists in 22 officiële duels. In het bekerduel met NEC in november (5-3 nederlaag) scoorde Ouaissa twee keer en bereidde hij de andere Roda-treffer voor.

Mattsson
NEC kon in de laatste dagen van de transferperiode meer daadkracht tonen doordat de transfer van Magnus Mattsson naar FC Kopenhagen in een stroomversnelling terechtkwam. Na twee lagere biedingen ging de Nijmeegse club woensdagavond overstag voor een bedrag van ruim vijf miljoen euro inclusief bonussen. Een deel van dat geld gaat nu naar Roda JC.

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Meer Roda JC Kerkrade
Meer over Roda JC Kerkrade
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.