NEC hoopt op komst van Roda-smaakmaker Ouaissa

Reacties

NEC hoopt zich voor het verstrijken van de transferdeadline te versterken met Sami Ouaissa. De Nijmeegse club heeft een tweede bod uitgebracht bij zijn club Roda JC Kerkrade. Waar Ouaissa de stap graag wil maken, zien de Limburgers de aanvaller liever niet deze winter vertrekken.

NEC hoopt op komst van Roda-smaakmaker Ouaissa
© Pro Shots

De negentienjarige Ouaissa is een jeugdexponent van Roda en dit seizoen een vaste waarde in het elftal van trainer Bas Sibum, dat uitstekend presteert en met een tweede plek volop meedoet om directe promotie naar de Eredivisie. Hem laten gaan zou een aderlating zijn voor Roda. Alleen als NEC een niet te weigeren aanbieding doet, is de club bereid om mee te werken.

Ouaissa is een van origine aanvallende middenvelder die dit seizoen vooral als rechtsbuiten speelt. Bij NEC kan hij de plek van Elayis Tavsan innemen. Hij vertrok onlangs naar Hellas Verona. De Nijmegenaren hopen op een directe transfer, zodat Ouaissa het komende half jaar kan wennen in de Eredivisie.

Als de komst van Ouaissa deze winter niet haalbaar is voor NEC hoopt de club in de zomer alsnog toe te slaan. Aangezien Ouaissa ook als aanvallende middenvelder kan spelen, is hij voor NEC extra interessant. De club verwacht dat Magnus Mattsson in de zomer vertrekt. Rober González en Tjaronn Chery zijn gehuurd.

Ouaissa ligt nog tot medio 2025 vast bij Roda, dat de optie heeft om de verbintenis met een jaar te verlengen. Tot nu toe was hij dit seizoen goed voor vier doelpunten en vijf assists in 22 officiële duels. In het bekerduel met NEC in november (5-3 nederlaag) scoorde Ouaissa twee keer en bereidde hij de andere Roda-treffer voor.

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Meer Roda JC Kerkrade
Meer over Roda JC Kerkrade
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.