Roda JC-directeur Van Veldhoven ontkent gesprekken met Lommel

Reacties

Harm van Veldhoven vertrekt mogelijk bij Roda JC Kerkrade. De technisch directeur en algemeen directeur ad-interim zou onderhandelen met Lommel. De Belgische club wil hem aantrekken als operationeel directeur. Een opvallende wending, aangezien Van Veldhoven sinds kort thuis zit uit fysieke overwegingen.

Roda JC-directeur Van Veldhoven ontkent gesprekken met Lommel

De hoofdrolspeler ontkent in gesprek te zijn. Van Veldhoven laat in een korte reactie weten dat hij begrijpt dat zijn situatie voor speculaties zorgt, maar dat hij zich momenteel alleen op zijn herstel richt. 'En daarna bekijken we wel wat de toekomst brengt. Ben echt met niemand anders in gesprek.'

De link tussen Van Veldhoven en Lommel is snel gelegd. De 56-jarige bestuurder kwam als speler in twee periodes uit voor de club en werd er later assistent-trainer en hoofdtrainer. In 2003 vertrok hij om via onder andere FC Brussels, Cercle Brugge en Germinal Beerschot in 2008 bij Roda terecht te komen, waar hij vier seizoenen actief was als trainer.

Sinds de zomer van 2017 is Van Veldhoven technisch directeur van Roda, dat een jaar later degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie. Ondertussen speelden de financiële problemen van de club weer op. Onlangs verkocht eigenaar Frits Schrouff zijn tachtig procent van de aandelen aan de Mexicaanse investeerder Mauricio García de la Vega. De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de KNVB.

Niet lang nadat De la Vega zijn intrede deed en Jean-Paul de Jong werd aangesteld als nieuwe trainer werd bekend dat Van Veldhoven voorlopig thuis zit. Volgens Roda-adviseur Pieter Nieuwenhuis is dat uit fysieke overwegingen en staat het los van de overname. 'Ik heb dinsdagochtend met hem om tafel gezeten en hij vertelde heel eerlijk dat hij na ontzettend drukke en zware tijden nu echt even moet bijkomen. Hij is leeg, dat was ook duidelijk te zien. Verstandig en logisch dat hij nu zijn gezondheid vooropstelt', zei Nieuwenhuis eerder tegen VI.

Nu blijkt dat Van Veldhoven in gesprek is met zijn oude liefde Lommel, dat uitkomt op het tweede niveau van België en onlangs werd overgenomen door de Israëliër Ehud Shochatovitch. Vrijwel het complete bestuur van de club vertrok daarna. De nieuwe algemeen directeur Rudi Vandenput hoopt nu Van Veldhoven binnen te halen nadat Ronny Van Geneugden al werd aangesteld als technisch directeur.

'Er lopen gesprekken met Van Veldhoven', vertelt Vandenput tegen TV Limburg. 'Er is nog één plekje open in het organigram en dat is de functie van operationeel directeur. We hopen dat Van Veldhoven die functie wil invullen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Roda JC Kerkrade
Meer over Roda JC Kerkrade
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.