Roda JC achterhaalt Vitesse in slotfase

Vitesse dacht de overwinning op zak te hebben, totdat Roda JC bij een van de eerste mogelijkheden direct toesloeg in de slotfase. Jan-Paul Saeijs verpestte Theo Janssens jubileum: 1-1.

Theo Janssen speelde zijn tweehonderdste Eredivisieduel namens Vitesse en hij bekroonde dat jubileum met een doelpunt, het eerste van de wedstrijd: 1-0. Halverwege de tweede helft kreeg hij de ruimte om uit te halen vanaf twintig meter. Doelman Bram Castro kreeg alleen zijn vingertoppen tegen de bal, maar daarmee voorkwam hij de treffer niet.

Het was een verdiende treffer voor de thuisploeg, die de beste kansen had gehad, vooral in de eerste helft. Maar Mads Junker en Santi Kolk konden beiden Castro niet kloppen. Het afwachtende Roda werd weinig gevaarlijk, tót de 87ste minuut. Anouar Hadouir nam een hoekschop en Saeijs had alle gelegenheid raak te koppen: 1-1.

Roda blijft zevende en heeft 41 punten, Vitesse klimt over FC Utrecht naar het linkerrijtje en heeft 36 punten.