Roda en Willem II nemen afstand, FC Dordrecht dendert door

Roda JC Kerkrade en Willem II hebben vrijdagavond hun voorsprong op de rest vergroot in de Keuken Kampioen Divisie. ADO Den Haag verspeelde punten tegen VVV-Venlo, terwijl Telstar met tien man een knappe zege boekte.

Roda JC Kerkrade
2 - 1
Jong Ajax
Jong Ajax

Koploper Roda JC zag een doelpunt van Walid Ould-Chikh nog afgekeurd worden, maar kwam na een kwartier alsnog op voorsprong tegen hekkensluiter Jong Ajax. De Amsterdammers, voor het eerst onder leiding van Yuri Rose, zagen Enrique Peña Zauner scoren. De bezoekers bleven wel in de wedstrijd en maakten voor de rust nog gelijk. Nassef Chourak rondde knap af na een goede pass door de lucht van Tristan Gooijer. Roda nam na rust opnieuw de leiding en nu mocht Ould-Chikh wel juichen. De middenvelder schoot van afstand raak: 2-1. Zo won Roda weer, na twee duels zonder zege.

Willem II
Willem II
3 - 0
Jong PSV
Jong PSV

Onder leiding van Peter Maes, de opvolger van Reinier Robbemond, verkeert Willem II in topvorm. De zege op Jong PSV was de zesde op rij voor de Tilburgers. De beloften uit Eindhoven, versterkt met onder anderen Isaac Babadi, Tygo Land en Jason van Duiven, hielden bijna een helft stand. Thijs Oosting schoot Willem II op 1-0 en kort na rust verdubbelde Jeredy Hilterman de marge. Jong PSV was daarna gebroken en kreeg al snel ook de 3-0 om de oren. Opnieuw was Oosting de gelukkige, na afleggen van Hilterman. Zo boekte Willem II een klinkende zege en bleef de ploeg op plek twee.

ADO Den Haag
2 - 2
VVV-Venlo
VVV-Venlo

ADO Den Haag klom de afgelopen op tot de derde plek in de KKD, maar het was VVV-Venlo dat vrijdag de leiding nam in de Hofstad. Martijn Berden maakte de 0-1 en VVV hield die score lang vast. Pas na een uur slaagde ADO, dat beter was in eigen huis, erin om gelijk te maken. Dat deed Henk Veerman na ruim een uur. De comeback was compleet toen invaller Joel Ideho na 72 minuten de 2-1 maakte. Genoeg voor de zege was het echter niet, want Levi Smans zorgde in de slotfase voor de 2-2 van VVV.

FC Emmen
FC Emmen
2 - 1
Jong AZ
Jong AZ

Jong AZ ging na twee keer een 3-0 zege voor de derde overwinning op rij en dankzij Jayden Addai was de kans daarop een stuk groter. De in vorm zijnde aanvaller opende na tien minuten de score. Helaas voor hem maakte Emmen later gelijk. De ploeg uit Drenthe had na de 0-1 de overhand en kwam dankzij Jari Vlak op 1-1. Verder dan dat leek Emmen niet meer te komen, maar in de extra tijd volgde de 2-1 alsnog voor de ploeg van Fred Grim. Vlak maakte zijn tweede goal van de avond en bezorgde Emmen zo een late zege.

FC Dordrecht
5 - 1
FC Den Bosch

FC Dordrecht dendert door en versloeg ook FC Den Bosch. De ploeg van Michele Santoni verloor voor het laatst op 18 augustus en opende tegen Den Bosch al vroeg de score dankzij Rene Kriwak. Adrian Segecic zorgde na een kwartier voor 2-0. De bezoekers deden nog iets terug via Luke Mbete, maar Dordt herstelde de marge al snel weer toen Segecic zijn tweede goal van de avond maakte. Rocco Robert Shein tekende na rust voor 4-1, waarna het duel kort werd stilgelegd omdat er een voorwerp op het veld was beland. In de slotfase maakte Dordrecht er vanaf elf meter ook nog 5-1 van via Mathis Suray.

NAC Breda
NAC Breda
1 - 1
Helmond Sport

NAC Breda-Helmond Sport was bepaald geen hoogstaande wedstrijd, maar het kwam in de tweede helft in ieder geval los. Mede dankzij Martijn Kaars bleef het in ieder geval niet bij 0-0 in het Rat Verlegh Stadion. De spits van de bezoekers maakte na rust uit de counter zijn negende goal van het seizoen. Zo moest NAC, dat onder leiding van Jean-Paul van Gastel drie keer op rij won, in de achtervolging. Dat lukte, want Dominik Janosek maakte al snel de 1-1 door uit een vrije trap te scoren. Meer zat er daarna niet in.

De Graafschap
2 - 1
FC Eindhoven

Bij De Graafschap was er voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Eindhoven een fraaie sfeeractie, omdat de sfeermakers hun twintigjarige jubileum vierden. Eindhoven had daar alleen geen boodschap aan en opende na 35 minuten de score via Evan Rottier. De Graafschap zorgde vervolgens voor een 1-1 ruststand dankzij een goal van Donny Warmerdam. Na een korte onderbreking in de tweede helft vanwege rookontwikkeling bij een sfeeractie was het Simon Colyn die voor de 2-1 zorgde voor De Graafschap.

Telstar
Telstar
1 - 0
TOP Oss
TOP Oss

Bij Telstar ontbraken vier spelers omdat zij weigerden om in een regenboogshirt te spelen. Trainer Mike Snoei zag vervolgens in de beginfase van het duel met TOP Oss ook nog Danny Bakker wegvallen. De basisdebutant trok aan de noodrem en kreeg al na vijf minuten de rode kaart. TOP Oss profiteerde alleen niet van het feit dat de tegenstander bijna de hele wedstrijd met tien man speelde. Sterker nog: Telstar won. In de extra tijd van de tweede helft bezorgde Mitch Apau de thuisploeg de zege met een goal uit een klutssituatie.