'Roda en Fortuna missen financiële basis om te overleven'

Waar andere clubs in het betaald voetbal hun inkomsten zien groeien, nemen bij Roda JC en Fortuna Sittard de inkomsten af. Volgens de Stuurgroep Topvoetbal in Limburg hebben beide clubs geen stabiele basis voor hun voortbestaan.

Uit een analyse in opdracht van deze stuurgroep bleek dat zowel Fortuna als Roda JC een te lage opbrengst heeft om 'op een verantwoorde manier' actief te blijven. De Eerstedivisionist uit Sittard verwacht een opbrengst van circa 1,6 miljoen euro, de Eredivisionist uit Kerkrade denkt dit seizoen 10,5 miljoen euro te incasseren. Beide clubs moeten zestig tot zeventig procent meer opbrengst boeken, aldus het onderzoek.

Tevens hebben Roda en Fortuna te kampen met een slechte financiële situatie, een negatief eigen saldo en een 'aanzienlijk verlies'. En waar vergelijkbare clubs hun omzet zien groeien, neemt die bij Fortuna en Roda juist af. Zowel Roda-directeur Huub Narinx als Fortuna's interim-directeur Hans Erkens erkent de slechte financiële situatie van zijn club.

De Stuurgroep Topvoetbal in Limburg gaat nu onderzoeken wat de financiële mogelijkheden zijn om topvoetbal in Limburg te krijgen. Overigens is deze stuurgroep opgericht op initiatief van Fortuna en Roda.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen