Roda-defensie lek als een mandje, Sparta buiten Kasteel nog zonder zege

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. We besluiten deze Eredivisie-zaterdag met de kelderclash tussen Roda JC Kerkrade en Sparta Rotterdam (aftrap 20.45 uur).

Roda-defensie lek als een mandje, Sparta buiten Kasteel nog zonder zege

RODA JC KERKRADE - SPARTA ROTTERDAM


Aftrap:20.45 uur
Scheidsrechter:Bas Nijhuis
Laatste 5 duels Roda JC Kerkrade:1 punt
Laatste 5 duels Sparta Rotterdam:4 punten

ACTUEEL

• Roda JC Kerkrade - Sparta Rotterdam is een ultieme degradatieclash. De Limburgers staan laatste en hebben één puntje minder dan de Kasteelheren.

• Deze Eredivisie-jaargang kwam Roda JC Kerkrade al tien keer in eigen huis op een 0-1 achterstand, de evenaring van een negatief clubrecord. Eerder gebeurde dat ook in de seizoenen 2008/09, 2011/12 en 2015/16.

• Sparta Rotterdam veroverde dit Eredivisie-seizoen slechts vier punten in uitwedstrijden, het laagste aantal van alle clubs. Als enige team wonnen de Kasteelheren ook nog niet buitenshuis.

Roda JC Kerkrade ging vorige week onderuit tegen Heracles Almelo.

• Roda JC Kerkrade-keeper Hidde Jurjus is de doelman die dit Eredivisie-seizoen de meeste goals incasseerde van inzetten buiten het strafschopgebied: liefst twaalf.

• In de eerste 26 speelrondes hield Sparta Rotterdam welgeteld drie keer de nul. Roda JC Kerkrade maakt het echter nog bonter met welgeteld één clean sheet.

• Bij liefst drie van de laatste vier Eredivisie-goals van Sparta Rotterdam was een invaller rechtstreeks betrokken. Vorige week maakte Robert Mühren tegen ADO Den Haag de winnende 2-1.

HISTORIE

• Sparta Rotterdam boekte slechts vijf zeges in zijn vorige 35 uitwedstrijden tegen Roda JC Kerkrade op het hoogste niveau. Negentien keer hielden de Limburgers de punten in eigen huis en elf edities mondden uit in een gelijkspel.

• Afgelopen seizoen eindigde deze ontmoeting in een 3-1 zege voor Roda JC Kerkrade. Met twee goals was de inmiddels vertrokken Abdul Ajagun die dag belangrijk.

De laatste vijf onderlinge Eredivisie-edities tussen Roda JC Kerkrade en Sparta Rotterdam:


SeizoenUitslag
2006/072-1
2007/082-3
2008/090-1
2009/102-1
2016/173-1

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.