Roda-cultheld Rutjes verrast met plotseling voetbalpensioen

Reacties

Nathan Rutjes heeft per direct een punt gezet achter zijn loopbaan als profvoetballer. Dat heeft Roda JC, de club waar de inmiddels 34-jarige cultheld de laatste jaren actief was, bekendgemaakt.

Roda-cultheld Rutjes verrast met plotseling voetbalpensioen

Roda maakt melding van 'overeenstemming met Nathan Rutjes over een nieuwe invulling van zijn carrière'. Dat houdt in dat Rutjes maatschappelijke werkzaamheden zal uitvoeren, terwijl hij eveneens aan de slag gaat als assistent-trainer van Roda JC Onder-17. 'Daarnaast volgt hij de opleiding bij de KNVB UEFA A', aldus het statement.

Namens de club reageert directeur Harm van Veldhoven: 'Nathan heeft de afgelopen jaren bewezen een meerwaarde te zijn voor onze club. Ook buiten het veld is hij veel maatschappelijk betrokken geweest, waardoor een functie binnen de Stichting Midden in de Maatschappij erg passend is. Met zijn ervaring als betaald voetballer, jeugdtrainer en zijn ambities zien wij hem ook als een toegevoegde waarde voor onze jeugdopleiding.'

De geboren Rotterdammer begon zijn loopbaan bij Sparta, waarna hij via MVV Maastricht in 2014 neerstreek bij provinciegenoot Roda JC. Vier jaar later maakt hij daar nu een einde aan zijn actieve carrière, al blijft hij dus wel aan de club verbonden.

Nathan Rutjes in de rubriek Buiten de Lijntjes.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.