Robertson verkiest Liverpool boven Celtic, ook Ajax feliciteert Neres

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Robertson verkiest Liverpool boven Celtic, ook Ajax feliciteert Neres
© Pro Shots

'Het zou iets kunnen zijn om ooit over na te denken. Ik volg Celtic nog steeds en de club zit in mijn hart. Het zou moeilijk zijn om nee te zeggen. Maar als ik de optie zou hebben bij Liverpool mijn carrière af te sluiten, dan zou ik dat contract meteen tekenen.'
• Geboren in Glasgow en als jongen fan van Celtic ziet Liverpool-back Andy Robertson het idee zijn pensioen te halen op Anfield meer zitten dan te spelen voor The Bhoys. (The Lockdown Tactics-podcast)

• Op het veld heeft David Neres door de coronacrisis niets kunnen laten zien, maar zijn jaar kan niet meer stuk. De Braziliaan werd op 12 juli namelijk de trotse vader van Hope Winoma. Onder anderen zijn oude strijdmakkers Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong feliciteerden de Ajax-aanvaller met de aanwinst. En ook de Amsterdamse club blijft natuurlijk niet achter met de gelukwensen voor Neres en zijn vrouw.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Recordinternational Wesley Sneijder speelt met de gedachte om uit zijn pensioen te komen, zodat hij toch nog eens voor FC Utrecht (de club uit zijn geboortestad) kan uitkomen. De Domstedelingen hebben echter concurrentie: in Mexico zit ene Diego Bartolotta die Sneijder naar zijn club, Club Veracruzano de Futbol Tiburón, wil halen. Ook de gestopte Djibril Cissé, die net als Sneijder flirtte met het idee om zijn profloopbaan weer op te pakken, is in beeld als mogelijke versterking.

'We zijn op zoek naar een transferklapper, een die de competitie kan 'breken'', zegt Bartolotta tegen ESPN. 'We gaan proberen contact te krijgen met het management van zowel Sneijder als Cissé. Ik denk dat ze allebei nog van grote waarde kunnen zijn.'

Overigens was ook Arjen Robben in beeld bij Bartolotta. De voormalig Oranje-international, sinds zijn gekregen strafschop op het WK van 2014 staatsvijand nummer één in Mexico, pakt de draad echter weer op bij zijn oude club FC Groningen. Geen probleem voor Bartolotta: 'We kunnen hem niet betalen. Bij Sneijder en Cissé jeukt het om weer te gaan voetballen, daar speelt het financiële aspect niet.' Dat jullie het even weten: Robben heeft bij Groningen dus voor het geld gekozen.

• Bartolotta hoeft Frank Demouge overigens niet te benaderen. De oud-aanvaller werd maandag gepresenteerd als nieuwe spitsentrainer bij VVV-Venlo, waar ze niet op een Robben-achtige rentree mogen rekenen. 'Ik heb twee kapotte knieën en de conditie van een wijkagent', legt Demouge uit aan het Brabants Dagblad.

Jonas Svensson blijkt niet alleen op de rechterflank van AZ, maar ook in zijn vrije tijd een echte avonturier te zijn. Slik...

Gareth Ainsworth is een bijzondere verschijning. De langharige Engelsman is niet alleen de coach van Wycombe Wanderers, hij is ook de zanger van de band The Cold Blooded Hearts. Maandag promoveerde hij met zijn ploeg naar het Championship. 'Dit is de grootste hit van Wycombe Wanderers, met afstand', jubelde Ainsworth na afloop in gesprek met de BBC.

• Het is vandaag vijf jaar geleden dat Raheem Sterling de gevoelige transfer van Liverpool naar Manchester City maakte. The Citizens betaalden meer dan zestig miljoen euro voor de aanvaller en Piers Morgan begreep daar helemaal niets van. Ook Morgan moet nu echter toegeven: dit is toch niet zo'n slechte investering geweest van City.

• Nu we de kalender er dan toch bij hebben: tijd voor de jarigen. Er is op deze 14 juli taart te halen bij Adil Ramzi (43), Howard Webb (49), Mounir El Hamdaoui (36), Cengiz Ünder (23), Samir Handanovic (36) en Serge Gnabry (25). En ook bij Toeterjan, die 37 jaar oud is geworden. Van harte, heren!

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.