Klopp viert promotiefeestje met uitzinnige spierbundel Akinfenwa

Reacties

Wycombe Wanderers promoveerde maandag ten koste van Oxford United naar het Championship en dus was Adebayo Akinfenwa, die al jarenlang bekendstaat als de sterkste voetballer van de wereld, door het dolle heen. Liverpool-manager Jürgen Klopp vierde het feestje met hem mee.

Klopp viert promotiefeestje met uitzinnige spierbundel Akinfenwa
© Pro Shots

Akinfenwa is inmiddels 38 jaar oud, maar nog altijd actief. De kleerkast speelde in zijn loopbaan voor onder meer Northampton Town, AFC Wimbledon en Swansea City en staat sinds de zomer van 2016 op de loonlijst bij Wycombe Wanderers, dat dit seizoen de play-offs voor promotie haalde in de League One. Met tien competitiegoals had Akinfenwa zeker zijn aandeel in dat succes.

In de play-offs schakelde Wycombe eerst Fleetwood Town uit en maandag was de ploeg in de finale met 1-2 te sterk voor Oxford United. Akinfenwa deed als invaller een halfuur mee en was na afloop nauwelijks te houden. Het resulteerde in een hilarisch interview voor de camera van Sky Sports, waarin Akinfenwa (een groot Liverpool-fan) aangaf dat Klopp de enige persoon was die hem op dit moment kon bellen via WhatsApp. 'Zodat we samen feest kunnen vieren.'

Klopp miste het interview, maar werd door aanvoerder Jordan Henderson op het verzoek van Akinfenwa gewezen en liet de wens van de cultheld uitkomen. Niet lang na het interview bij Sky Sports hing de Liverpool-manager al aan de lijn. Het deed de aanvaller zichtbaar goed. Virgil van Dijk feliciteerde de man van 102 kilo via Twitter.

Akinfenwa speelde in zijn loopbaan nog nooit in het Championship, het tweede niveau van Engeland. De spierbundel was altijd actief in de League Two (331 wedstrijden) en League One (253 wedstrijden). Nu Wycombe Wanderers is gepromoveerd is het nog niet zeker of het voor Akinfenwa tot Championship-voetbal gaat komen, want hij beschikt over een aflopend contract. Onduidelijk is of de aanvaller op zijn 38ste nog in aanmerking komt voor een nieuwe verbintenis. Aan de andere kant: zoek maar eens een bestuurslid die de grote man slecht nieuws durft te brengen...

© Pro Shots
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.