Robert Mühren in de spotlights: na eerste goal ook eerste rode kaart van het seizoen

Robert Mühren is de hoofdrolspeler op de openingsdag van het nieuwe Eredivisie-jaar. Hij maakte de eerste goal van het seizoen, maar pakte ook de eerste rode kaart.

FC Volendam
1 - 2
Vitesse
Vitesse

Mühren werd kort voor rust naar de kant gestuurd. Hij kreeg in eerste instantie een gele kaart van scheidsrechter Dennis Higler, die door de VAR echter naar het scherm langs de kant werd geroepen. Daar zag Higler dat Mühren met een hoog been de knie van tegenstander Mathijs Tielemans had geraakt.

Higler trok de gele kaart in en maakte er een rode prent van. Zodoende moet Volendam in de tweede helft met tien man zijn 1-0 voorsprong zien te verdedigen.