Robben trefzeker in benefietduel met Dynamo Dresden

Arjen Robben heeft maandagavond Bayern München naar een 3-1 overwinning geleid in het benefietduel met het financieel geplaagde Dynamo Dresden, dat de volledige opbrengst van de oefenwedstrijd opstrijkt. De Oranje-international opende na zeventien minuten de score, voordat hij halverwege achterbleef in de kleedkamer

Robben begon drie dagen na het competitieduel met Hamburger SV (5-0) opnieuw in de basis bij Bayern. In tegenstelling tot de Bundesliga-start was de 31-jarige aanvaller nu wel trefzeker. Nadat hij in de negende minuut nog de paal had geraakt, was het acht minuten later raak. Met een bekeken schot in de verre hoek opende hij de score tegen de Derde Bundesliga-club.

Het was de opmaat voor een reguliere overwinning van Bayern, dat Duitse clubs in financiële nood wel vaker uit de brand helpt. Arturo Vidal maakte vlak na rust de 2-0 met een subtiele stift en Juan Bernat scoorde in de 73ste minuut van dichtbij, voordat Pascal Testroet een eretreffer maakte. Zaterdag komt Bayern weer in actie in de Bundesliga, op bezoek bij 1899 Hoffenheim.