Robben miste historische zege Oranje, Ronaldo trots op acties zoon

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Robben miste historische zege Oranje, Ronaldo trots op acties zoon

'Ik heb niet gekeken omdat ik een verjaardagsfeestje had van mijn moeder, die zestig is geworden. Er zijn soms belangrijkere dingen dan voetbal hè.'
Arjen Robben heeft de historische zege van Oranje op Duitsland niet gezien. (RTV Noord)

Cristiano Ronaldo heeft voorlopig geen interlandverplichtingen. De Portugese aanvaller van Juventus heeft dus tijd om zijn zoon te zien schitteren in het shirt van De Oude Dame. En wat hij ziet, dat kan hem wel bekoren.

Youssef El Kachati liet zondag een onuitwisbare indruk achter bij zijn debuut in de hoofdmacht van Sparta Rotterdam. De achttienjarige aanvaller kreeg direct na zijn entree in het duel met SC Cambuur een gele kaart vanwege een opzichtige schwalbe. Na afloop kon hij er wel om lachen, zoals ook zijn teamgenoot Royston Drenthe (foto) een brede lach niet kon onderdrukken na het terugzien van de fopduik. 'Hier gaan we op oefenen, dit is niks.'

'Het zit diep bij mij, heel diep.'
• Het doet Andries Jonker nog pijn om te zien dat van de roemruchte Amsterdamse club De Volewijckers na een fusie slechts de verhalen uit de oude doos bestaan. De trainer wil de kampioen van 1944 in ere herstellen. Zijn ambitie met De Volewijckers is groot. 'Betaald voetbal? Dat durf ik als ambitie best uit te speken', zegt Jonker in Het Parool over de club die nu nog in de derde klasse speelt.

'Ik kan wel bestellen in het Chinees, maar dan heb ik het over nummer 37...'
• De 71-jarige Guus Hiddink is zijn gevoel voor humor nog niet kwijt na het aantreden als bondscoach van het Chinees olympisch elftal. De ervaren coach weet dat hem nog een flinke klus wacht. 'Of de selectie goed is? Nou, ik ben vorige maand bij een toernooi in Zuid-China geweest. Toen kreeg ik een selectie aangeboden, waarbij ik dacht: Oeh, ik moet nog even doorscouten.' (NOS)

• Over de NOS gesproken, de nationale omroep had een beetje ongelukkige foto bij de tweet over het afscheid van Rafael van der Vaart en Dirk Kuijt. Voormalig tennisser Raemon Sluiter reageerde gevat.

• Antonio Cassano blijft wispelturig. De 36-jarige spits, die in het verleden voor menig relletje heeft gezorgd, heeft immers opnieuw aangekondigd een punt achter zijn loopbaan te zetten. De Italiaan kondigde in juli 2017 al zijn pensioen aan na net te zijn gaan meetrainen bij Hellas Verona, maar kwam daar toen ook weer op terug.

De voormalige aanvaller van onder meer AS Roma, Real Madrid en Internazionale heeft nu wéér zijn afscheid aangekondigd. En dat terwijl hij afgelopen week nog had aangekondigd mee te gaan trainen bij Serie C-club Virtus Entella. 'Beste vrienden, de afgelopen dagen realiseerde ik me dat ik niet langer de mentaliteit heb om veel te trainen. En die passie heb je wel nodig. Ik wil iedereen met wie ik heb samengewerkt, en natuurlijk alle fans, bedanken. Het voetbal heeft me zoveel gegeven', aldus de spits, die in 515 duels in clubverband tot 139 goals en 91 assists kwam. Voor de nationale ploeg was hij tien keer trefzeker in 39 optredens.

Spelersprofiel

A. Cassano


Geboortedatum:
12 juli 1982
Leeftijd:
41
Geboorteplaats:
Bari
Nationaliteit
Italië
Lengte:
1,75 m
Gewicht:
80 kg

•  En Cassano zou Cassano zou niet zijn als hij niet op de dag van zijn nieuwe afscheid voor ophef zou zorgen. In een tv-show liet hij zich in niet mis te verstane bewoordingen uit over de voetballers van tegenwoordig. 'Het voetbal was in 1999 allemaal zo veel beter. De spelers van nu zijn helemaal niks waard. Een verzameling nobodies. Haal Juventus uit de Serie A en Gonzalo Higuaín weg bij AC Milan en vertel me dan eens of er nog kampioenen rondlopen in onze competitie', zo liet Cassano optekenen. Ook zijn mening over de nationale ploeg stak hij niet onder stoelen of banken. 'Zelfs Pep Guardiola zou met deze spelers niet kunnen presteren…'

•  Trainingsbeelden van de Franse nationale ploeg, waar bondscoach Didier Deschamps vrolijk meetraint. Een modderfiguur slaat hij zeker niet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Het jaar waarin wij kampioen werden, hebben wij heel veel goals gemaakt en goede wedstrijden gespeeld.'
• Eden Hazard onderhield bij Chelsea een haat-liefde-verhouding met manager José Mourinho. De Belg werd bij Het Laatste Nieuws gevraagd naar de Portugese coach en hij openbaarde daarbij dat hij graag nog eens met hem zou samenwerken. Bovendien weersprak hij het beeld van Mourinho als defensieve coach.

Rafael van der Vaart vertelt dat hij in het verleden coach Bert van Marwijk wel eens heeft nagedaan. De gouden generatie van Oranje waar Van der Vaart deel van uitmaakte stelde de wereldtitel immers als doel. 'Maar wil je het dan écht', zo imiteerde de zaterdag nog afscheid nemende middenvelder al stemverheffend zijn trainer van destijds. 'Dat kwam elke bespreking terug en was voor ons op een gegeven moment natuurlijk gieren. Ik was er ook honderd procent van overtuigd dat we het in 2010 zouden worden. Want we wilden het écht', herhaalde hij zijn schreeuw. 'Maar die Kutcasillas hè…'

'Ik kan het niveau van Neymar en Hazard aan.'
• Aan zelfvertrouwen geen gebrek bij Marko Pjaca. De Juventus-huurling mag bij Fiorentina zijn kunsten vertonen en belooft nog heel veel moois. (La Gazzetta dello Sport)

Spelersprofiel

M. Pjaca


Geboortedatum:
6 mei 1995
Leeftijd:
29
Geboorteplaats:
Zagreb
Nationaliteit
Kroatië
Lengte:
1,86 m
Gewicht:
83 kg
Huidige club:
NK Rijeka
Nationaal team:
Kroatië
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.