Robben: 'Je hebt goede en slechte spelers, geen oude en jonge spelers'

Reacties

Arjen Robben voelt zich momenteel als een vis in het water. De vleugelflitser van Bayern München kijkt in gesprek met Bild terug op een uitstekende voorbereiding en maakt duidelijk dat hij op zijn 34ste nog net zo hongerig is als voorheen.

Robben: 'Je hebt goede en slechte spelers, geen oude en jonge spelers'

'Ik heb in de voorbereiding elke training tot de laatste minuut afgewerkt. Ik voel me fit en ben klaar om dit seizoen een belangrijke rol te spelen', kondigt Robben aan.

In de afgelopen maanden ging het in Duitse media veel over de verjongingskuur die Bayern op middellange termijn zal moeten ondergaan. Spelers als Robben en Franck Ribéry (35) raken op leeftijd. Een Umbruch, een grote verandering, zit eraan te komen. 'Dat woord kan ik niet meer horen', reageert Robben eerlijk. 'Leeftijd speelt voor mij geen rol. Ik herhaal de woorden van Uli Hoeness en trainer Niko Kovac. Je hebt goede en slechte spelers, geen oude en jonge spelers. Ik ben eerzuchtig als altijd, dat krijg je er bij mij niet uit.'

Des te groter was de frustratie bij Robben dat hij vorige week tijdens de Bundesliga-ouverture tegen 1899 Hoffenheim moest plaatsnemen op de bank. 'Na dat duel heb ik eerlijk verteld dat ik teleurgesteld was. Maar ik respecteer wel de beslissing. Trainer zijn van Bayern is de moeilijkste baan die er bestaat. We kunnen alleen succesvol zijn als iedereen meehelpt.'

Door de zware blessure die Kingsley Coman opliep kwam Robben als invaller in het veld tegen Hoffenheim. De Groninger bepaalde de eindstand op 3-1. Zaterdag gaat Bayern op bezoek bij VfB Stuttgart.

Samenvatting Bayern München - 1899 Hoffenheim
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.