Robben had graag in zijn schoenen gestaan: WK-beul Spanje stopt

Reacties

Gelson Fernandes zet na dit seizoen een punt achter zijn loopbaan. De 33-jarige middenvelder heeft met Eintracht Frankfurt nog tien speelronden in de Bundesliga te gaan, maar vindt het daarna mooi geweest.

Robben had graag in zijn schoenen gestaan: WK-beul Spanje stopt
© Pro Shots

En dat maakte Fernandes dus bekend twee dagen voordat de Bundesliga weer begint. De 67-voudig international van Zwitserland heeft er wel goed over moeten nadenken, maar wil de regie zelf in handen houden. 'Ik wilde het moment en de omstandigheden altijd zelf bepalen en niet stoppen omdat het niet meer anders kan', vertelde hij donderdag via de kanalen van zijn werkgever Eintracht Frankfurt.

De in Kaapverdië geboren Fernandes debuteerde in 2005 voor FC Sion en kwam daarna uit voor Manchester City, Saint-Étienne, Chievo Verona, Leicester City, Udinese, Sporting Portugal, opnieuw Sion, SC Freiburg, Stade Rennes en sinds 2017 Frankfurt. Met die club beleefde hij in 2018 zijn grootste succes door de DFB-Pokal te winnen, nadat hij in 2006 in zijn eerste seizoen in Zwitserland ook al de beker won.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Een persoonlijk hoogtepunt beleefde Fernandes in de zomer van 2010. Een van zijn twee interlandgoals maakte de verdedigende middenvelder namelijk op het WK in Zuid-Afrika. Dankzij zijn doelpunt in de 52ste minuut begon Spanje met een 1-0 nederlaag aan het toernooi dat het uiteindelijk zou winnen door in de finale van Nederland te winnen. Arjen Robben had wat dat betreft maar al te graag in de schoenen van Fernandes gestaan.

Dankzij de zeldzame treffer van Fernandes, die ook voor zijn clubs in al die jaren maar vijftien keer scoorde, was Zwitserland tijdens de periode van de Spaanse hegemonie de enige landenploeg die op een groot toernooi won van La Roja. Op het EK 2008 verloor de Europees kampioen geen wedstrijd, net als vier jaar later op het EK in Oekraïne en Polen. Maar op die 16 juni 2010 dus wel, van de Zwitsers. Met Fernandes als onverwachte beul.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.