Robben: 'De negen doelpunten maken ons niet arrogant'

De bewondering voor de eigen prestatie was groot in het Bayern München-kamp. De 9-2 overwinning op Hamburger SV van zaterdag heeft indruk gemaakt, vertelt Arjen Robben. Trainer Jupp Heynckes zag zijn ploeg voetbal uit het boekje spelen.

Robben: 'De negen doelpunten maken ons niet arrogant'

Robben scoorde zelf twee keer en was ook bij de voorbereiding erop belangrijk. 'Natuurlijk maakt zo'n uitslag indruk', vertelt hij aan Bild. 'Negen doelpunten maak je niet zo vaak in Europa. Maar het resultaat zal ons niet arrogant maken.'

Heynckes is ook blij met het resultaat van zijn ploeg. 'Het was grotendeels voetbal uit het boekje.' In het bijzonder oogstte Claudio Pizarro lof, die voor het eerst dit seizoen scoorde en dat meteen vier keer. 'Ik heb altijd gezegd dat hij een geweldige voetballer is.' Pizarro zelf: 'Ik heb vier goals gemaakt, geweldig! Zeker omdat ik niet veel gespeeld heb.' De Peruviaan heeft veertien competitieduels achter zijn naam staan dit seizoen.

Ondanks de prestatie van Der Rekordmeister kon de vlag nog niet uit voor een kampioenschap, doordat Borussia Dortmund ook won (1-2 bij VfB Stuttgart). Volgende week zaterdag speelt Bayern bij Eintracht Frankfurt. Bij winst pakken de bezoekers de titel.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen