Robben: 'Ajax maakt kans om te overwinteren'

Reacties

Bayern München-aanvaller Arjen Robben denkt dat Ajax goede kans maakt om te overwinteren in de Champions League. De twee clubs staan dinsdagavond tegenover elkaar in Beieren.

Robben: 'Ajax maakt kans om te overwinteren'

Robben schoof aan op het persmoment en hij vertelde verheugd te zijn dat hij 'eindelijk' tegen een Nederlandse club speelt. Sinds zijn vertrek uit Nederland in 2004 speelde Robben maar één keer tegen een Nederlandse club: PSV in 2016.

'Natuurlijk is het speciaal voor mij om tegen een Nederlandse club te spelen', blikt Robben vooruit. 'Ik heb wel wat meer berichten dan normaal gekregen in aanloop naar deze wedstrijd. Er zijn wat speciale gevoelens omdat een Nederlandse club de tegenstander is, maar verder niet echt. Ik bereid me gewoon zoals altijd voor.'

Robben is blij dat Nederland met Ajax én PSV twee clubs in de Champions League heeft. 'Iedereen heeft dat gevoel, ik ook. Je ziet een positieve ontwikkeling, nu is het zaak om te blijven presteren. Ajax won de eerste wedstrijd in de Champions League overtuigend, ze hebben zeker kans om te overwinteren.'

De 34-jarige Robben kent tot nu toe een nagenoeg zorgeloos seizoen, zeker op het gebied van zijn fitheid. 'Ik heb een goede voorbereiding gedraaid', zegt Robben daarover. 'Daar heb ik de basis gelegd voor dit goede seizoen. Ik voel me erg fit, dat neem je het hele seizoen mee. Zoals ik me nu voel kan ik nog lekker door. Dat kan een jaar zijn, of twee of drie jaar. Misschien moet iemand me maar vertellen dat het echt niet meer kan, misschien stop ik dan', aldus een glimlachende Robben.

Kovac
Bayern is topfavoriet in de confrontatie, maar trainer Niko Kovac is op zijn hoede. 'Ajax heeft een jong team, boordevol talent. Individueel hebben ze veel kwaliteit. We willen ons eigen voetbal spelen dinsdag, maar het zal niet makkelijk worden', aldus de eindverantwoordelijke van Bayern op het persmoment voorafgaande aan de wedstrijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Een reis door de geschiedenis en een blik vooruit op het duel van dinsdagavond
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.