Robben (35) heeft de knoop doorgehakt: hij stopt

Reacties

Arjen Robben heeft de knoop dan eindelijk doorgehakt. De 35-jarige aanvaller zet na zijn vertrek bij Bayern München een punt achter zijn loopbaan.

Robben (35) heeft de knoop doorgehakt: hij stopt

Het was inmiddels al enkele maanden duidelijk dat er na tien jaar een einde zou komen aan het verblijf van Robben bij Bayern, maar wat de volgende stap van de 96-voudig international zou zijn bleef lang onduidelijk. Op de momenten dat de linksbenige rechtsbuiten werd gevraagd naar zijn toekomst, gaf hij aan dat alle opties nog open lagen: doorgaan in een andere competitie of stoppen.

Het werd dus dat laatste. Robben werd het afgelopen seizoen veelvuldig geplaagd door blessures. Met drie goals in de eerste vijf Bundesliga-duels kende hij nog wel een prima start met Bayern, maar van eind november tot begin mei kwam Mister Wembley door een bovenbeenblessure vervolgens niet één keer in actie. Telkens als er de hoop was op een rentree, kreeg Robben weer te maken met tegenslag.

Daardoor dreigde een roemloos afscheid, maar Robben kwam in de maand mei als invaller uiteindelijk toch nog vier keer in actie voor Bayern. Een basisplaats zat er niet in, maar de voormalig speler van FC Groningen, PSV, Chelsea en Real Madrid scoorde nog wel in de laatste thuiswedstrijd tegen Eintracht Frankfurt (5-1). Het was zijn 99ste Bundesliga-goal voor Bayern, waarmee hij de dubbel won in zijn laatste jaar.

Het is, naar nu blijkt, het laatste hoofdstuk in de lange en succesvolle carriére van Robben. Sinds zijn debuut in november 2000 won de man uit Bedum onder meer twaalf landstitels (een verbetering van het record van Johan Cruijff) en één keer de Champions League in 2013. Met Oranje stond hij in de WK-finale van 2010. De teller blijft steken op 210 doelpunten in 606 officiële duels en 37 goals in 96 interlands.

Van der Vaart: 'Ik had Robben graag zien terugkeren in de Eredivisie'
De rijke loopbaan van legende Arjen Robben: van Groningen tot aan Wembley
'Robben hoort in de topvijf en is de beste Nederlander in deze eeuw'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.