RKC zorgt voor nieuw spektakel met krankzinnige slotfase bij Twente

Reacties

FC Twente en RKC Waalwijk hebben zondag voor een paar krankzinnige laatste minuten gezorgd in hun onderlinge Eredivisie-duel. De Brabanders leken er vandoor te gaan met de zege, totdat Haris Vuckic en Rafik Zekhnini in de absolute slotfase voor een onwaarschijnlijke comeback zorgden. Daarna pakte spektakelploeg RKC echter alsnog het eerste punt sinds de terugkeer op het hoogste niveau.

RKC zorgt voor nieuw spektakel met krankzinnige slotfase bij Twente
FC Twente
FC Twente
3 - 3
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

Twente was het seizoen prima begonnen met een punt tegen PSV (1-1) en een overwinning op FC Groningen (1-3), maar had grote moeite die goede start een vervolg te geven tegen het eveneens gepromoveerde RKC. De ploeg van trainer Fred Grim verloor de eerste twee duels sinds de rentree in de Eredivisie tegen VVV-Venlo (3-1) en AZ (0-2), maar voetbalde bij vlagen prima in die duels en dat was ook in Enschede het geval.

Het openingsdoelpunt van Anass Tahiri was daar nog het mooiste voorbeeld van. De 24-jarige middenvelder was niet alleen de afmaker, maar had ook een hoofdrol in de opbouw van de treffer. Via tal van korte combinaties over de linkerflank voetbalden Tahiri (foto) en zijn ploeggenoten zich een weg naar het strafschopgebied van Twente, waar de Belg met Marokkaanse roots na een één-twee met Saïd Bakari zelf raak schoot: 0-1.

Het zaalvoetbaldoelpunt van RKC was halverwege de eerste helft het eerste echte moment van opwinding. Twente had moeite om kansen te creëren tegen de ploeg die begin april nog met 4-1 te sterk was in de Keuken Kampioen Divisie. Pas in de laatste tien minuten voor rust kwam doelman Kees Heemskerk mede door eigen toedoen voor het eerst echt in de problemen, toen bij de bal via een RKC-speler bijna in eigen doel bokste.

De van Feyenoord gehuurde Calvin Verdonk begon meteen in de basis bij FC Twente.
De van Feyenoord gehuurde Calvin Verdonk begon meteen in de basis bij FC Twente.

Even later voorkwam Hannes Delcroix dat Keito Nakamura zijn derde doelpunt van het seizoen maakte. Na rust bleef Twente driftig zoeken naar de gelijkmaker, maar RKC was via de tegenstoot minstens zo gevaarlijk. Voor rust was Bakari al enkele keren dreigend, na ruim een uur had Darren Maatsen de 0-2 kunnen en misschien wel moeten maken. Zijn kopbal was echter te zacht om doelman Joel Drommel te verrassen.

Vlak daarna was het aan de andere kant wel raak. De van Feyenoord gehuurde Calvin Verdonk bereikte Vuckic met een lange bal, waarna de Sloveen zijn lichaam goed gebruikte en de bal in de verre hoek prikte. Het was voor trainer Goncalo García het sein met Zekhnini een verse aanvalskracht te brengen. Dat sorteerde ook meteen effect, ware het niet dat de VAR het doelpunt van de invaller afkeurde wegens buitenspel.

Spektakel
Het afgekeurde doelpunt maakte duidelijk dat RKC het steeds moeilijker kreeg. Juist toen Twente leek door te drukken, sloegen de Waalwijkers in de tegenstoot toe. Na goed werk van Mario Bilate was het Ingo van Weert die in de korte hoek raak schoot en zijn ploeg van de hatelijke nul af leek te helpen in de Eredivisie. Twente zette daarna echter nog aan en kwam nog voor het begin van de extra tijd terug dankzij de tweede van Vuckic.

Daarmee was het nog niet gedaan met het spektakel in De Grolsch Veste. Zekhnini bracht de fans van Twente in extase door in de extra tijd ook nog voor 3-2 te zorgen, maar RKC kwam nogmaals terug via verdediger Paul Quasten. Daarna waren beide ploegen ook nog dicht bij de overwinnning. Zo raakte Hans Mulder nog de paal voor de bezoekers, die in de play-offs tegen Go Ahead Eagles nog op spectaculaire wijze promoveerden (4-5).

FC Twente Nederland

RKC Waalwijk Nederland

RKC Waalwijk Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
25
18
2
5
68-23
+45
56
2
AZ
25
18
2
5
54-17
+37
56
3
Feyenoord
25
14
8
3
50-35
+15
50
4
PSV
26
14
7
5
54-28
+26
49
5
Willem II
26
13
5
8
37-34
+3
44
6
FC Utrecht
25
12
5
8
50-34
+16
41
7
Vitesse
26
12
5
9
45-35
+10
41
8
Heracles Almelo
26
10
6
10
40-34
+6
36
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Twente Vrouwen
Meer over FC Twente Vrouwen
Meer RKC Waalwijk
Meer over RKC Waalwijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.