RKC zonder moeite langs Hoofdklasser Noordwijk

In de kwartfinale van het toernooi om de KNVB-beker had eerstedivisionist RKC Waalwijk geen kind aan de amateurs van Noordwijk. De Brabanders wonnen met 6-0.

Noordwijk, uitkomend in de Hoofdklasse, leek bevangen door de zenuwen en kon de hoop op een bekerstunt al snel laten varen. Doelman Robert Spaan liet een eenvoudige terugspeelbal nonchalant van de voet afspringen en schonk zo RKC-spits Donny de Groot een niet te missen kans: 1-0 na acht minuten spelen.

Toen was het de beurt aan Roald van Hout. De spits betaalde het vertrouwen van trainer Ruud Brood - Van Hout kreeg de voorkeur boven Fred Benson - uit met drie doelpunten binnen het halfuur. De tweede, een krullende vrije bal, was de fraaiste. Nog voor rust tilde Derk Boerrigter de stand naar 5-0.

Na rust geloofde de ploeg van trainer Ruud Brood het wel. RKC Waalwijk creëerde op halve kracht nog een handvol kansen, maar enkel Boerrigter trof nog doel waardoor de eindstand op 6-0 werd bepaald.

RKC Waalwijk staat na de overwinning in de halve finale. Voor het Noordwijk van trainer Robbert de Ruiter, koploper in de Zaterdag Hoofdklasse A, is het bekertoernooi ten einde. Wel kan de ploeg trots zijn op de puike prestatie. Een stunt zoals IJsselmeervolgels ooit neerzette - De club uit Spakenburg wist in het seizoen 1974/75 door te dringen tot de laatste vier - behoorde echter geen minuut tot de mogelijkheden. Foto: VI Images