RKC wil contacten met Brands, Gudde en Jol aanboren

Nu RKC Waalwijk zeker is van promotie naar de Eredivisie staat de club voor de taak de selectie op peil te brengen. De Brabantse club kijkt daarbij met een schuin oog naar Ajax, AZ en Feyenoord.

RKC wil contacten met Brands, Gudde en Jol aanboren

'Topclubs zien ook dat RKC altijd een opleidingsclub is gebleven', verklaart trainer Ruud Brood (foto) in het Algemeen Dagblad. 'Misschien dat zij jonge jongens aan ons willen verhuren. Bij Ajax zit trainer Martin Jol en bij AZ is Marcel Brands technisch directeur, beiden hebben een RKC-verleden. En de vader van verdediger Wouter Gudde is directeur van Feyenoord.'

RKC is volgend het AD op zoek naar vier tot vijf versterkingen, onder wie een nieuwe doelman. Voor die positie is Khalid Sinouh een van de kandidaten. De 34-jarige keeper is transfervrij na zijn vertrek bij Hamburger SV en stond in het verleden al zeven seizoenen onder contract in Waalwijk.

RKC hoopt van de huidige selectie Dustley Mulder en Ferne Snoyl langer vast te leggen. Van beide spelers loopt het contract binnenkort af. Trainer Ruud Brood hoopt daarnaast dat de 39-jarige Rob Maas nog een seizoen wil blijven voetballen. De toekomst van Luwamo Garcia en Frank van Mosselveld is onzeker. Ook dit tweetal heeft een aflopend contract.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen