RKC weet bij De Graafschap eindelijk weer te winnen

Onderin de Eredivisie heeft RKC Waalwijk uitstekende zaken gedaan door het uitduel met De Graafschap te winnen (1-3). De ploeg van trainer Ruud Brood maakte zo een einde aan een reeks van negen competitiewedstrijden zonder overwinning.

De thuisclub begon fel aan de wedstrijd en kreeg via Yuri Rose al snel een kans, maar de middenvelder kopte in de handen van doelman Jeroen Zoet. In de zestiende minuut kwamen De Superboeren op voorsprong. Een schot van Soufian El Hassnaoui kwam bij toeval terecht bij Nenad Sreckovic, die zijn schot gered zag worden door Zoet. De rebound was echter een prooi voor Michael de Leeuw, die zijn tweede doelpunt van het seizoen maakte.

Nadat Rydell Poepon nog een goede mogelijkheid onbenut had gelaten, kwam RKC in de 38ste minuut vanuit het niets op gelijke hoogte. Een vrije trap van Sander Duits werd door Frank van Mosselveld achter Joost Terol, de vervanger van de zieke Yves De Winter, gekopt. Op slag van rust kreeg De Leeuw nog een grote kans op de 2-1, maar hij kopte een vrije trap van Sreckovic op de lat.

In de tweede helft kregen de bezoekers de eerste grote mogelijkheid. Ard van Peppen stuitte op Terol, waarna Evander Sno zijn schot niet op doel kon krijgen. Het antwoord van De Graafschap liet niet lang op zich wachten, want via Poepon en De Leeu werd het al snel gevaarlijk. In de 65ste minuut kwam RKC echter op voorsprong in De Vijverberg. Een voorzet van Mitchell Schet kwam bij aanvoerder Van Peppen terecht, die knap controleerde en koel afmaakte.

Nog geen minuut daarna kreeg Schet een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen, maar op aangeven van Rick ten Voorde zag hij inzet uitstekend gered worden door Terol. Maar in de 87ste minuut viel de beslissing alsnog. Jochem Jansen werkte een voorzet van invaller Geoffrey Castillion in zijn eigen doel, waardoor de wedstrijd definitief gespeeld was.

Door de overwinning heeft RKC Waalwijk nu achttien punten uit zeventien wedstrijden, waardoor het naar de dertiende plaats stijgt. De Graafschap blijft zestiende met twaalf punten. Foto: VI Images