RKC spoedig in gesprek met transfervrije basiskrachten

RKC Waalwijk gaat pas na het verstrijken van de transfermarkt om de tafel met de spelers van wie de contracten na dit seizoen aflopen. Onder meer de basiskrachten Henrico Drost, Frank van Mosselveld, Guy Ramos en Ard van Peppen zijn in de zomer transfervrij.

RKC spoedig in gesprek met transfervrije basiskrachten

De laatste heeft al aangegeven dat hij gebruik wil maken van die status. De linksback hoopt de stap te maken naar een topclub in Nederland. Van de van PSV gehuurde doelman Jeroen Zoet is bekend dat hij na afloop van dit seizoen terugkeert in Eindhoven.

Hoofdscout Janus van Gelder van RKC zegt zich geen zorgen te maken over het grote aantal contracten dat afloopt in het Mandemakers stadion. 'Dat is nu eenmaal het lot van een club als RKC. Wij gaan over een aantal weken rustig met die spelers om de tafel zitten. En dan kijken we wel waar het op uitloopt.'

Van Gelder verwacht niet dat er in de winterstop spelers vertrekken uit Waalwijk. Dat betekent volgens hem ook dat er geen nieuwelingen bij komen. 'Er is geen budget', zegt hij. RKC hervat het seizoen zaterdag met een uitwedstrijd tegen FC Twente. (Dennis van Bergen)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's