RKC naar play-offs, Jong Ajax verdedigt tweede plaats

Reacties

Jong Ajax heeft vrijdagavond de tweede plaats in de Jupiler League veiliggesteld in een rechtstreeks gevecht met SC Cambuur. RKC Waalwijk greep het laatste ticket voor de play-offs.

RKC naar play-offs, Jong Ajax verdedigt tweede plaats

Jong Ajax - SC Cambuur 2-1
In een directe strijd om de tweede plek achter kampioen VVV-Venlo stonden Jong Ajax en SC Cambuur tegenover elkaar in Amsterdam. De beloften van Ajax - die niet kunnen promoveren naar de Eredivisie - bekroonden een ijzersterk seizoen met een winstpartij op SC Cambuur, wat de tweede plek opleverde. Nooit eerder eindigde een beloftenteam zo hoog in de Jupiler League.

De zege op de formatie uit Leeuwarden kwam in de eerste helft tot stand. Na een schitterende aanval, waarin tot tweemaal toe razendsnel werd gecombineerd, maakte Carel Eiting het met een hard schot in de kruising af. Vlak voor rust werd het zelfs 2-0 voor Jong Ajax, nadat de thuisploeg razendsnel omschakelde. Vaclav Cerny behield het overzicht en bediende Mateo Cassierra. De benutte strafschop van Erik Bakker kwam te laat.

​MVV Maastricht – RKC Waalwijk 1-1
​​​​​​Waar Cambuur al lang en breed zeker was van de play-offs, gold dat nog niet voor RKC Waalwijk. Om zeker te zijn moesten de Brabanders winnen in Maastricht. Ze leken aanvankelijk op koers te liggen door een knappe goal van Fred Benson. Patrick N'Koyi maakte uit een strafschop echter gelijk. De rode kaart voor Nick Kuipers wegens natrappen richting Johan Voskamp bood RKC vlak voor rust weer hoop, maar de winnende treffer bleef uit.

FC Eindhoven – Helmond Sport 2-2
FC Eindhoven was de ploeg die daarvan kon profiteren. Tegen het wegens de periodetitel al voor de play-offs geplaatste Helmond Sport knokte de thuisclub zich knap terug van een vroege achterstand door een kopbal Jordy Thomassen. Leonardo maakte in de 26ste minuut gelijk en Jari Vandeputte kopte in de 38ste minuut raak uit een voorzet van Mart Lieder. Die zege zou genoeg zijn voor de tiende plek, maar Gillian Justiana maakte vlak voor tijd gelijk: 2-2.

FC Oss – De Graafschap 2-1
De Graafschap had bij slechte resultaten van de concurrentie ook nog een kleine kans op de play-offs, maar liep die na de eerdere teleurstelling in de strijd om de vierde periodetitel opnieuw mis. De onder Henk de Jong opgeleefde ploeg deed na de prachtige vrije trap van Istvan Bakx vlak na rust iets terug via Anthony van den Hurk, maar Justin Mathieu bekroonde het afscheid van Oss-speler Joep van den Ouweland in de 78ste minuut met de winnende goal.

Play-offs

Door die resultaten gaat RKC als laatste club via de ranglijst naar de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De Waalwijkers eindigden als tiende, één punt onder FC Emmen en één punt boven FC Eindhoven. RKC mag net als Emmen en Helmond Sport maandag alweer aan de bak als de eerste ronde van de play-offs op het programma staat. Almere City FC is de vierde club die dan in actie komt. Dat verloor vrijdag met 0-2 van NAC Breda en zakt naar de achtste plaats.

Overige uitslagen: 
Almere City FC - NAC Breda 0-2
FC Emmen - Jong FC Utrecht 0-3
Fortuna Sittard - FC Volendam 3-0
Telstar - VVV-Venlo 1-2
Achilles '29 - Jong PSV 1-5

Het voorlopige speelschema voor de play-offs.
Het voorlopige speelschema voor de play-offs.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.