RKC komt tekort tegen 1860 München

Voor RKC Waalwijk is de Intertoto Cup al na één ronde voorbij. Ook in Augsburg verloor de ploeg van trainer Martin Jol van 1860 München. Even koesterde RKC in de tweede helft hoop, maar veteraan Thomas Häßler maakte daar net als in Waalwijk een einde aan.

In de eerste helft had RKC weinig in te brengen. Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Andreas Schluchter namen de Duitsers het initiatief. RKC-verdediger David Nascimento moest al na achttien minuten het veld met een blessure verlaten. De onervaren Fabian Peppinck was zijn vervanger.

Niet lang na de wissel kwam 1860 verdiend op voorsprong. Michael Wiesinger gaf na een lange aanval het laatste tikje. Doelman Rob van Dijk voorkwam nog enkele malen een grotere achterstand. Vijf minuten voor rust kwam RKC verrassend langszij. Uit de eerste echte kans schoot John van Loenhout de bal fraai in de bovenhoek.

In de tweede helft kon RKC de schade lang beperken. De ploeg hoopte zelfs op een stuntje, maar Virgilio Texeira kopte op de lat en Iwan Redan miste een aardige kans. Even later moest de jonge spits met twee keer geel het veld verlaten. Twaalf minuten voor tijd bewees veteraan Thomas Häßler net als in Waalwijk dodelijk te zijn bij vrije trappen. In de 78ste minuut maakte hij de 2-1 uit een directe vrije trap. Martin Max zorgde er in de extra tijd nog voor dat er een 3-1 eindstand op het scorebord verscheen.