RKC in Den Haag op jacht naar eerste uitzege dit seizoen

● De wedstrijd in Den Haag tussen ADO en RKC Waalwijk is in de historie tien keer eerder gespeeld. Beide ploegen slaagden erin twee keer te winnen. Zes keer eindigde het duel in een gelijkspel. Voor het eerst wordt het duel nu afgewerkt op kunstgras, zoals dat onlangs werd aangelegd in Den Haag.

RKC in Den Haag op jacht naar eerste uitzege dit seizoen

● ADO Den Haag slaagde er in de laatste vier Eredivisiewedstrijden tegen RKC niet in om te winnen (G1, V3).

● RKC won dit seizoen nog geen enkele uitwedstrijd (G4, V4). De laatste uitzege van RKC in de Eredivisie dateert van 12 mei 2013 toen er met 2-1 werd gewonnen bij NEC.

● Wel bleven de Waalwijkers ongeslagen in hun laatste drie Eredivisiewedstrijden (W1, G2).

● ADO en RKC staan op dit moment vijftiende en zeventiende in de Eredivisie. Vorig seizoen na zestien speelronden stonden beide ploegen op een gedeelde achtste plaats.

● Sander Duits schoot RKC vorig weekend na rust op gelijke hoogte met SC Cambuur (2-2). Wanneer de aanvoerder van RKC dit seizoen scoort, verliest RKC Waalwijk niet (W2, G2).

● ADO heeft dit seizoen een van de slechtste cijfers wanneer het gaat om efficiency tegen. De Hagenaars kregen 186 doelpogingen tegen waaruit 36 keer gescoord werd, een percentage van 19,35. Alleen PSV heeft een nog hoger percentage tegen 20,34.

● ADO maakte dit seizoen twintig doelpunten. Alleen SC Cambuur scoort met vijftien doelpunten minder vaak.

Samenstelling: Felix Aerts

Bekijk hier al onze video's