RKC en Excelsior delen de punten, ook Helmond gelijk

VVV-Venlo komt zaterdag pas in actie, maar was vrijdag de lachende derde, want de grootste concurrenten van de Limburgse koploper speelden gelijk tegen elkaar: RKC Waalwijk en Excelsior. Helmond Sport achterhaalde in blessuretijd FC Den Bosch. En hekkensluiter FC Omniworld versloeg de nummer voorlaatst FC Dordrecht.

RKC Waalwijk-Excelsior 1-1De nummers drie en twee van de Jupiler League waren aan elkaar gewaagd in het boeiende duel en pakten dan ook terecht ieder een punt. Het elftal van coach Ruud Brood tekende na vijf minuten voor de eerste treffer. Fred Benson glipte door de Rotterdamse defensie en vond Charlison Benschop, die beheerst afrondde. Maar in de 22ste minuut zette Michel van Guldener heel onverwacht Excelsior weer naast RKC. Na matig verdedigen van Frank van Mosselveld passeerde hij met een laag schot doelman Jurgen Wevers.

FC Den Bosch-Helmond Sport 1-1Ook de nummer zes en vier gaven elkaar weinig toe, met een eveneens terechte puntendeling als resultaat. Vlak voor rust forceerde FC Den Bosch een voorsprong via Koen van der Biezen, die vanaf twintig meter een vrije trap laag binnen schoot. Maar in de derde minuut van blessuretijd kwam Helmond alsnog op gelijk hoogte met de nummer zes. Guus Joppen tikte in de rebound de bal over de Bossche doellijn: 1-1. Go Ahead Eagles-Haarlem 1-2In het eerste kwartier na rust vielen de goals in rap tempo en namen de bezoekers een beslissende voorsprong. Vlak na de aftrap zette Laurens ten Heuvel Haarlem op 0-1. Acht minuten later verdubbelde Marvin Wijks het verschil vanaf de strafschopstip na een overtreding van Said Bakkati. Twee minuten na Wijks benutte ook Achmed Ahahaoui een penalty (na hands van Mike Derlagen), waarmee hij de Deventer ploeg terug in de wedstrijd bracht: 1-2. Vlak voor tijd kregen Dave Bus en Marc Overmars ieder een grote kans, maar de 2-2 verscheen niet op het scorebord.

AGOVV Apeldoorn-TOP Oss 3-2TOP knokte zich tweemaal terug na een achterstand, maar moest zich na een derde tegentreffer gewonnen geven. Nacer Chadli en Julius Wille hielpen AGOVV aan een 1-0 en 2-1 voorsprong, via Geoffrey Galatà (die scoorde met een knappe halve omhaal) en Erik Quekel kwamen de bezoekers twee maal op gelijke hoogte. Maar TOP had geen antwoord meer op de treffer van Timothy Cathalina in de 86ste minuut. FC Omniworld-FC Dordrecht 2-1Omniworld boog in het laatste kwart een achterstand om in een voorsprong. De thuisploeg kwam na zeventien minuten op achterstand via Eddy Putter, die raak kopte na een hoekschop. Maar in de slotfase sloeg het elftal van Peter Boeve toe. Richard Haklander knikte in de 68ste minuut de 1-1 op het scorebord en vijf minuten later schoot Chakib Tayeb de 2-1 binnen nadat hij diep was gestuurd.