RKC en ADO zijn nog niet klaar na tumultueus duel

De strijd tussen RKC Waalwijk en ADO Den Haag om een plek in de Eredivisie is na twee duels nog steeds niet beslist. Na de 1-1 zondag in Den Haag, werd het in Waalwijk 2-2. Een derde wedstrijd in Den Haag moet nu uitkomst bieden.

Er gebeurde veel in het Mandemakers Stadion. RKC begon ijzersterk en leek ADO vlot weg te spelen. In de vierde minuut opende Frank van Mosselveld de score. De verdediger scoorde uit de rebound nadat een schot op de lijn was geblokkeerd. Even daarvoor had RKC via Tim Bakens de lat al geraakt.Van Mosselveld moest in de twintigste minuut inrukken. Na een terechte gele kaart voor een harde tackle, kreeg hij een tweede van scheidsrechter Bas Nijhuis voor een zeer onschuldig duel met Hursut Meric. RKC voelde zich begrijpelijk benadeeld.De uitsluiting deed des te meer pijn omdat ADO direct langszij kwam. Meric bracht de bal uit de bewuste vrije trap voor het doel en Christiaan Kum kopte ongehinderd van dichtbij binnen: 1-1. ADO had daarna weg kunnen lopen, maar schoot en kopte telkens net naast het doel van Theo Zwarthoed.Toen ADO snel na rust op 1-2 kwam, leek de strijd gestreden. Hans van de Haar gebruikte zijn lichaam veel slimmer dan Bakens, en schoot koel raak. Toch richtte de aangeslagen thuisploeg zich op. Op basis van inzet en lef kreeg RKC weer kans op kans.De nummer twee van de reguliere competitie kreeg loon naar werken. In de 81ste minuut zette Martijn Reuser uit een hoekschop voor en kopte invaller Kevin Vink bij de eerste paal overtuigend de 2-2 langs Robert Zwinkels.Zondagmiddag om half drie staan ADO en RKC voor de vijfde keer tegenover elkaar dit seizoen. In Den Haag tellen de uitgoals niet dubbel, zodat er bij een gelijkspel wordt verlengd en indien nodig strafschoppen volgen om te bepalen wie promoveert. </p><p>